Perfekt sås till lamm

Publicerad 2022-12-07
Uppdaterad 2024-03-11
26
Gräddig sås som smaksättas med vitlök, persilja och soja. Passar så bra till lammfärsbiffar eller till andra biffar av valfritt slag
Ingredienser 8
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

3 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Tvätta citronen noggrant och riv det yttersta gula skalet, även kallat zest. Finhacka persiljan samt riv eller pressa vitlöken.

  2. 2

    Värm upp en kastrull med en klick smör i, lägg i finhackad persilja, rivet citronskal och pressad vitlök. Låt allt fräsa någon minut utan att det tar färg.

  3. 3

    Tillsätt resterande ingredienser och låt dem koka ihop i cirka 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer (9)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Hej. Måste sojan vara glutenfri eller går det med vanlig utan att smaken fördärvas?

Kjetil

Hej Kjetil! nejdå välj den soja du har hemma det blir utmärkt. Och nej den behöver inte alls vara glutenfri

Andreas

Såsen var verkligen god! Jag har aldrig varit förtjust i citrusfrukt i maten men det gjorde såsen.

Kjetil.gardshol

Vad kul att höra! Tack för återkopplingen

Andreas

5 out of 5 stars

Gott, gott! Passar väldigt bra till lammfile! Enkel att göra.

Agneta

Vad kul att höra! Tack Agneta för återkopplingen

Andreas

5 out of 5 stars

Supergod!!! sås tillsammans med mör, perfekt stekt👍 lammfile som kryddats med Österlenkryddor’s lammkryddor - SÅ gott!!

Ingrid

Vad kul Ingrid att såsen smakade det gör mig så glad! ha en underbar helg

Andreas

5 out of 5 stars

Supergod sås! Vi gjorde den till lamminnerfile, använde köttbuljongtärning istället för kalvfond. Blev supergott!!

Martin