FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

Dessa nötfria frallor är så himla goda och går utmärkt att rosta i brödrosten.
Funkar bra att frysa in om man vill det. Perfekt för dig som äter lchf, eller bara vill minska ner på gluten och spannmål överlag.
Receptet ger cirka 4-5 frallor beroende på vilken storlek du gör.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner4 Portioner
Förberdelse15 minuterTillagningstid30 minuterTotal Tid45 minuter

1

Blanda alla torra ingredienser väl, i en annan bunke vispar du äggen fluffigt med elvisp. (det tar några minuter ) tillsätt smör och vatten och blanda väl.

2

Tillsätt dom torra ingredienserna i äggsmeten och blanda smeten väl låt sedan smeten stå och svälla i cirka 5 Minuter

3

Forma degen till bollar jag fick ut cirka 5 st ( är degen svår att forma fuktar du dina händer). Grädda Frallorna i ugnen på en bakplåtsklädd plåt i cirka 30-35 minuter på 180 gr, Ta ut och låt svalna.

Har du lagat detta recept?

Tagga @lagatochklart på instagram och hashtagga det #lagatochklart

Ingredienser

Vägbeskrivning

1

Blanda alla torra ingredienser väl, i en annan bunke vispar du äggen fluffigt med elvisp. (det tar några minuter ) tillsätt smör och vatten och blanda väl.

2

Tillsätt dom torra ingredienserna i äggsmeten och blanda smeten väl låt sedan smeten stå och svälla i cirka 5 Minuter

3

Forma degen till bollar jag fick ut cirka 5 st ( är degen svår att forma fuktar du dina händer). Grädda Frallorna i ugnen på en bakplåtsklädd plåt i cirka 30-35 minuter på 180 gr, Ta ut och låt svalna.

Nötfria frallor
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]