Mörk Choklad tryfflar med Havssalt och pistagenötter
Mörk Choklad tryfflar med Havssalt och pistagenötter
Publicerad 2022-10-28
Uppdaterad 2024-03-20
1
Fina blev dom inte men ack sås goda chokladtryfflar, gjorda helt LCHF vänligt smaksatta med en gnutta havssalt , dem två 2 huvudingredienserna är mörk choklad och grädde och smaksättningen kan varieras i alla oändlighet från lakrits till chili om du inte vill ha havssalt i dem.
Gör så här
-
1
Hacka chokladen i små bitar.
-
2
Koka grädden i en kastrull.
-
3
Tillsätt chokladen i grädden och rör om tills all choklad har smält. Tillsätt havssaltet.
-
4
Häll tryffelsmeten i en matlåda eller liknande för att stelna i kylen i 2-2,5 timmar eller under en kortare period i frysen.
-
5
Hacka pistagenötterna fint.
-
6
Använd en sked för att enklare kunna "rulla" eller forma tryfflarna jämnt och för att undvika kladd. Det blir ungefär 5-7 stycken; rulla dem sedan i pistagenötter.