Mojo rojo-sås utan bröd

Publicerad 2022-07-23
Uppdaterad 2023-05-10
1
Min variant av den spanska röran Mojo rojo som passar utmärkt till grillat kött, jag gör röran helt bröd fri genom att istället tillsätta sötmandel. Såsen baseras på grillade paprikor och såsen får en härligt rökig smak tack vara den rökta paprikan som tillsätts. Såsen har en svaghetta från cayennepeppar men kan ökas efter tycke och smak. Har du grillen igång kan du alltid grilla paprikorna istället för att använda ugnen
Ingredienser 11
Svårighet: Medel
50 min

Ingredienser

4 Portioner

Kryddor

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.

  2. 2

    Ta bort kärnhuset från paprikorna och dela dem i fyra bitar.

  3. 3

    Rosta i cirka 20-25 minuter på en bakplåtspappersklädd plåt tills de har fått en mörk färg och är väl rostade.

  4. 4

    Låt paprikorna svalna och ta sedan bort skalet/det yttre skiktet från paprikorna.

  5. 5

    Mixa paprikan och vitlöken till en slät konsistens i en matberedare eller med en stavmixer.

  6. 6

    Tillsätt alla ingredienser utom oljan.

  7. 7

    Häll i oljan droppvis eller lite i taget och mixa tills du uppnår en hyfsat slät konsistens. Smaka av och tillsätt mer salt, cayennepeppar och/eller syra om du tycker det behövs.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar