LCHF chocolate walnuts cookies

Publicerad 2022-08-08
Uppdaterad 2023-05-10
0
Nya favoriten här hemma har blivit dessa LCHF choklad och valnötskakor smaksatta med kanel, vanilj och citron. "Du måste göra en ny sats av dessa kakor direkt" Du slänger ihop dessa Kakor ganska snabbt och är helt perfekta att ha till kaffet eller varför inte som smulor i din nästa cheesecake! Smaken blir ljuvlig och passar att servera icke lchfare.
Ingredienser 13
Svårighet: Medel
35 min

Ingredienser

4 kakor

Övriga ingredienser

Torra ingredienser

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme.

  2. 2

    Vispa ihop det rumsvarma smöret och sötningsmedlet tills det blir krämigt. Tillsätt sedan äggulan och vispa ytterligare någon minut.

  3. 3

    Hacka valnötterna och chokladen grovt, och blanda dem sedan med de övriga torra ingredienserna i en annan bunke.

  4. 4

    Blanda ned de torra ingredienserna i äggsmeten och rör om tills en kakdeg bildas.

  5. 5

    Klä en plåt med bakplåtspapper och dela degen i fyra (som i originalreceptet). Klicka ut degen på plåten och platta till kakorna.

  6. 6

    Baka kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. (Kakorna kan se lite ogräddade ut när du tar ut dem.) Låt kakorna svalna på plåten.

Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Så himla goda! Tror du att man kan använda sig av sukralos som alternativ sötning? Jag tål inte de vanliga sötningsmedlen så bra, och skulle vilja prova att använda tex sukralos till glass och bakning men hittar inte mycket information.

Vad kul! Förlåt för sent svar, jag har själv inte så bra koll på sukralos om jag ska vara ärlig, men det borde ju funka. Nackdelen är att det är 500–600 gånger sötare än vanligt socker, så mängden sötningsmedel kommer att behöva minska rejält! Som du kanske har läst, är rekommendationen ett maximalt intag på 15 mg sukralos per kg kroppsvikt per dag, och detta bör inte överskridas.

Andreas