LCHF Wallenbergare
LCHF Wallenbergare
Publicerad 2024-08-24
Uppdaterad 2024-08-24
0
Att göra Wallenbergare är enklare än du kanske tror, särskilt när du vill göra dem LCHF-vänliga, för då skippar du bara att panera dem i ströbröd.
Gör så här
-
1
Blanda ihop Kryddmixen till biffarna se enskilt recept "Epice Riche"
-
2
Mixa ihop den kalla färsen i en matberedare med saltet, kryddmixen och äggulorna tills den går ihop. Tillsätt grädden lite i taget, börja med cirka 2 dl och sedan resten. Forma till biffar med blöta händer, fyra stycken.
-
3
Värm en stekpanna till hög värme med smör och olja. Stek biffarna tills de är gyllene på båda sidor.
-
4
Sätt ugnen på 150 grader med över- och undervärme. Lägg biffarna i en ugnsform. Tillaga dem tills de når en innertemperatur på cirka 65–66 grader, eller högre om du föredrar det. Det tar ungefär 15-20 minuter, men eftersom alla ugnar är olika, så håll koll på innertemperaturen.