LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka
LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka
Publicerad 2022-07-28
Uppdaterad 2023-05-10
4
Nytt spännande recept dessa japanska kålpannkakor som smaksätts med soja ,ingefära och sesamolja är en riktig favorit som vanligtvis görs med mjöl men i detta recept används istället mandelmjöl och psyllium.
Gör så här
-
1
Vispa ihop ägg, crème fraîche, vatten, smör, mandelmjöl och psylliumhusk. Låt stå och svälla i ca 3-5 min.
-
2
Medan smeten sväller, strimla vitkålen och hacka svampen och salladslöken i små bitar.
-
3
Riv morötterna och ingefäran fint på ett rivjärn.
-
4
Tillsätt salladslök, svamp, morötter, ingefära och smaksättning i smeten.
-
5
Värm en stekpanna med lite rapsolja och häll ner hälften av smeten.
-
6
Stek till den är gyllenbrun på ena sidan, cirka 3 minuter. Vänd sedan pannkakan försiktigt med två stekspadar, eller använd en tallrik för att göra det enklare att vända. Stek den andra sidan tills den också är gyllenbrun.
-
7
Gör detsamma med nästa pannkaka.
-
8
Servera med chilimajonnäs, gärna med rostade sesamfrön och hackad salladslök.