LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka
LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka
Publicerad 2022-07-28
Uppdaterad 2023-05-10
3
Nytt spännande recept dessa japanska kålpannkakor som smaksätts med soja ,ingefära och sesamolja är en riktig favorit som vanligtvis görs med mjöl men i detta recept används istället mandelmjöl och psyllium.
Gör så här
-
1
Vispa ihop ägg, Cream fraiche, vatten, smör, mandelmjöl och psyllium husk. Låt stå och svälla i ca 3-5 min.
-
2
Medans smeten sväller strimlar du vitkålen och hackar svamp och sallads löken i små bitar.
-
3
Riv sedan morötter och ingefära fint på ett rivjärn.
-
4
Tillsätt salladslök, svampen, morötterna ,ingefäran och smaksättningen i smeten.
-
5
Värm en stekpanna med lite rapsolja, häll ner hälften av smeten i en stekpanna .
-
6
Stek gyllenbrunt på ena sidan ca 3 min vänd försiktigt pannkakan med 2 st stekspadar eller använd en tallrik för att enklare vända pannkakan. Stek andra sidan gyllenbrun.
-
7
Gör samma sak med nästa pannkaka.
-
8
Servera med chilimajonäs ,gärna rostade sesamfrön och hackad salladslök.