LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Publicerad 2022-07-28
Uppdaterad 2023-05-10
3
Nytt spännande recept dessa japanska kålpannkakor som smaksätts med soja ,ingefära och sesamolja är en riktig favorit som vanligtvis görs med mjöl men i detta recept används istället mandelmjöl och psyllium.
Ingredienser 17
Svårighet: Medel
25 min

Ingredienser

2 Portioner

Smaksättningen

Övrigt

Pankakan

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop ägg, Cream fraiche, vatten, smör, mandelmjöl och psyllium husk. Låt stå och svälla i ca 3-5 min.

  2. 2

    Medans smeten sväller strimlar du vitkålen och hackar svamp och sallads löken i små bitar.

  3. 3

    Riv sedan morötter och ingefära fint på ett rivjärn.

  4. 4

    Tillsätt salladslök, svampen, morötterna ,ingefäran och smaksättningen i smeten.

  5. 5

    Värm en stekpanna med lite rapsolja, häll ner hälften av smeten i en stekpanna .

  6. 6

    Stek gyllenbrunt på ena sidan ca 3 min vänd försiktigt pannkakan med 2 st stekspadar eller använd en tallrik för att enklare vända pannkakan. Stek andra sidan gyllenbrun.

  7. 7

    Gör samma sak med nästa pannkaka.

  8. 8

    Servera med chilimajonäs ,gärna rostade sesamfrön och hackad salladslök.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar