LCHF Saffransrutor med vanilj

Publicerad 2022-11-08
Uppdaterad 2023-05-10
2
Goda, fluffiga och smakrika saffransrutor gjorda helt LCHF vänligt utan gluten och socker. Årets första julrecept, kanske det bästa alternativet till lussebullar som du inte gör med lätthet på LCHF-sättet. Fyllningen kan bytas ut eller skippas efter smak och tycke.
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

12 Rutor

Blöta ingredienser

Fyllning

Torra ingredienser

Att toppa med (valfritt)

Gör så här

  1. 1

    Ta fram smöret till fyllningen så att det hinner bli något mjukt.

  2. 2

    Smält smöret och blanda i saffranet.

  3. 3

    Vispa ihop äggen och sötningsmedlet till en lite fluffig konsistens.

  4. 4

    Vispa ner det smälta smöret och grädden.

  5. 5

    Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  6. 6

    Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten, rör om och blanda till en jämn smet.

  7. 7

    Ställ in ugnen på 175 grader, över- och undervärme.

  8. Fyllnigen

  9. 8

    Vispa samman alla ingredienser till fyllningen.

  10. 9

    Vispa till en krämig konsistens i cirka 2-3 minuter.

  11. Fortsättning

  12. 10

    Bred ut saffranssmeten jämnt i en bakplåtsklädd form, cirka 24 x 16 cm.

  13. 11

    Fördela fyllningen jämnt över saffranssmeten.

  14. 12

    Grädda i cirka 30-35 minuter eller tills kakan är färdig och inte längre degig.

  15. 13

    Strö kokosflingor över kakan och låt den svalna något innan du skär upp den i rutor, antingen cirka 10, 12 eller 15 stycken. Toppa sedan.

  16. Servera gärna varm eller ljum.

Kommentarer (1)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Helt underbar kaka, även om jag glömde yougurten.

Gunnel