LCHF Saffransrutor med vanilj
Gör så här
-
1
Ta fram smöret till fyllningen så att det hinner bli något mjukt.
-
2
Smält smöret och blanda i saffranet.
-
3
Vispa ihop äggen och sötningsmedlet till en lite fluffig konsistens.
-
4
Vispa ner det smälta smöret och grädden.
-
5
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
-
6
Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten, rör om och blanda till en jämn smet.
-
7
Ställ in ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
-
8
Vispa samman alla ingredienser till fyllningen.
-
9
Vispa till en krämig konsistens i cirka 2-3 minuter.
-
10
Bred ut saffranssmeten jämnt i en bakplåtsklädd form, cirka 24 x 16 cm.
-
11
Fördela fyllningen jämnt över saffranssmeten.
-
12
Grädda i cirka 30-35 minuter eller tills kakan är färdig och inte längre degig.
-
13
Strö kokosflingor över kakan och låt den svalna något innan du skär upp den i rutor, antingen cirka 10, 12 eller 15 stycken. Toppa sedan.
-
Servera gärna varm eller ljum.
Fyllnigen
Fortsättning
Kommentarer (1)
5 out of 5 stars
Gunnel