LCHF Saffransrutor med vanilj

Publicerad 2022-11-08
Uppdaterad 2022-11-08
1
Goda, fluffiga och smakrika saffransrutor gjorda helt LCHF vänligt utan gluten och socker. Årets första julrecept, kanske det bästa alternativet till lussebullar som du inte gör med lätthet på LCHF-sättet. Fyllningen kan bytas ut eller skippas efter smak och tycke.
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

12 Rutor

Blöta ingredienser

Torra ingredienser

Fyllning

Att toppa med (valfritt)

Gör så här

  1. 1

    Ta fram smöret till fyllningen så att det hinner blir något mjukt.

  2. 2

    Smält smöret blanda i saffranet.

  3. 3

    Vispa ihop äggen och sötningsmedlet lite fluffigt.

  4. 4

    Vispa i det smälta smöret och grädden.

  5. 5

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  6. 6

    Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten rör om blanda till en jämn smet.

  7. 7

    Sätt ugnen på 175 grader under över värme

  8. Fyllnigen

  9. 8

    Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen

  10. 9

    Vispa krämigt ca 2-3 minuter

  11. Fortsättning

  12. 10

    Bred ut saffrans smeten jämt i en bakplåtsklädd form ca 24 x 16 cm.

  13. 11

    Klicka i fyllningen jämt över saffrans smeten.

  14. 12

    Grädda ca 30-35 eller tills kakan är färdig och ej degig.

  15. 13

    Strö över kokosflingor över kakan och låt svalna något innan du skär upp kakan i rutor ca 10,12 eller 15 st toppa sedan

  16. Servera gärna varm eller ljummen