LCHF Saffransrutor med vanilj

Publicerad 2022-11-08
Uppdaterad 2023-05-10
2
Goda, fluffiga och smakrika saffransrutor gjorda helt LCHF vänligt utan gluten och socker. Årets första julrecept, kanske det bästa alternativet till lussebullar som du inte gör med lätthet på LCHF-sättet. Fyllningen kan bytas ut eller skippas efter smak och tycke.
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

12 Rutor

Blöta ingredienser

Fyllning

Torra ingredienser

Att toppa med (valfritt)

Gör så här

  1. 1

    Ta fram smöret till fyllningen så att det hinner bli något mjukt.

  2. 2

    Smält smöret och blanda i saffranet.

  3. 3

    Vispa ihop äggen och sötningsmedlet till en lite fluffig konsistens.

  4. 4

    Vispa ner det smälta smöret och grädden.

  5. 5

    Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  6. 6

    Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten, rör om och blanda till en jämn smet.

  7. 7

    Ställ in ugnen på 175 grader, över- och undervärme.

  8. Fyllnigen

  9. 8

    Vispa samman alla ingredienser till fyllningen.

  10. 9

    Vispa till en krämig konsistens i cirka 2-3 minuter.

  11. Fortsättning

  12. 10

    Bred ut saffranssmeten jämnt i en bakplåtsklädd form, cirka 24 x 16 cm.

  13. 11

    Fördela fyllningen jämnt över saffranssmeten.

  14. 12

    Grädda i cirka 30-35 minuter eller tills kakan är färdig och inte längre degig.

  15. 13

    Strö kokosflingor över kakan och låt den svalna något innan du skär upp den i rutor, antingen cirka 10, 12 eller 15 stycken. Toppa sedan.

  16. Servera gärna varm eller ljum.

Kommentarer (3)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Kan man frysa den här kakan?

Hej! Jag har inte testat det själv, så jag kan inte garantera att det blir bra, men det borde fungera. Uppdatera gärna om du testar!

Andreas

5 out of 5 stars

Helt underbar kaka, även om jag glömde yougurten.

Gunnel