LCHF kokostoppar på äggvita
LCHF kokostoppar på äggvita
Publicerad 2022-11-16
Uppdaterad 2022-12-31
1
Goda kokostoppar gjorda sockerfritt samt LCHF-vänligt. Traditionellt sätt använder man helt ägg när man gör kokostoppar men jag använder mig utav äggvita för att hitta nya sätt att använda överbliven äggvita. Smaksätts i detta recept med kanel och citron men du kan ha i det du tycker eller anpassa smaksättningen efter årstiden som saffran.
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 175 grader under över värme. Smält smöret i en kastrull
-
2
blanda ihop alla ingredienserna och låt kokosmeten typ "svälla" i 5 minuter
-
3
Forma till 6-8 små toppar med händerna eller med hjälp av två skedar.
-
3
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Eller tills dom har fått fin färg
-
4
Ta ut från ugnen och låt svalna!
-
5
Smält chokladen i vattenbad och doppa kokostopparnas botten i chokladen. Låt stelna i kylen ca 10 min
-
6
Klart ! ät och njut
Doppa i chokladen (Valfritt)