LCHF kokostoppar på äggvita

Publicerad 2022-11-16
Uppdaterad 2022-11-16
1
Goda kokostoppar gjorda sockerfritt samt LCHF-vänligt. Traditionellt sätt använder man helt ägg när man gör kokostoppar men jag använder mig utav äggvita för att hitta nya sätt att använda överbliven äggvita. Smaksätts i detta recept med kanel och citron men du kan ha i det du tycker eller anpassa smaksättningen efter årstiden som saffran.
Ingredienser 7
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

6 st

Smaksättning

Att doppa i (valfritt)

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175 grader under över värme. smält smöret i en kastrull

  2. 2

    Blanda ihop alla ingredienserna och låt kokosmeten typ "svälla" i 5 minuter

  3. 3

    Forma till 6-8 små toppar med händerna eller med hjälp av två skedar.

  4. 3

    Lägg på en plåt med bakplåtspapper. grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. eller tills dom har fått fin färg

  5. 4

    Ta ut från ugnen och låt svalna!

  6. Doppa i chokladen (Valfritt)

  7. 5

    Smält chokladen i vattenbad och doppa kokostopparnas botten i chokladen. låt stelna i kylen ca 10 min

  8. 6

    Klart ! ät och njut