LCHF kokostoppar på äggvita
LCHF kokostoppar på äggvita
Publicerad 2022-11-16
Uppdaterad 2023-05-10
1
Goda kokostoppar gjorda sockerfritt samt LCHF-vänligt. Traditionellt sätt använder man helt ägg när man gör kokostoppar men jag använder mig utav äggvita för att hitta nya sätt att använda överbliven äggvita. Smaksätts i detta recept med kanel och citron men du kan ha i det du tycker eller anpassa smaksättningen efter årstiden som saffran.
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Smält smöret i en kastrull.
-
2
Blanda ihop alla ingredienser och låt kokossmeten svälla i 5 minuter.
-
3
Forma sex till åtta små toppar med händerna eller med hjälp av två skedar.
-
3
Placera på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10–15 minuter, eller tills de fått en fin färg.
-
4
Ta ut ur ugnen och låt svalna!
-
5
Smält chokladen i vattenbad och doppa botten på kokostopparna i chokladen. Låt dem stelna i kylen i cirka 10 minuter.
-
6
Klart! Ät och njut.
Doppa i chokladen (Valfritt)