LCHF kokostoppar på äggvita

Publicerad 2022-11-16
Uppdaterad 2023-05-10
1
Goda kokostoppar gjorda sockerfritt samt LCHF-vänligt. Traditionellt sätt använder man helt ägg när man gör kokostoppar men jag använder mig utav äggvita för att hitta nya sätt att använda överbliven äggvita. Smaksätts i detta recept med kanel och citron men du kan ha i det du tycker eller anpassa smaksättningen efter årstiden som saffran.
Ingredienser 7
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

6 st

Smaksättning

Att doppa i (valfritt)

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Smält smöret i en kastrull.

  2. 2

    Blanda ihop alla ingredienser och låt kokossmeten svälla i 5 minuter.

  3. 3

    Forma sex till åtta små toppar med händerna eller med hjälp av två skedar.

  4. 3

    Placera på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10–15 minuter, eller tills de fått en fin färg.

  5. 4

    Ta ut ur ugnen och låt svalna!

  6. Doppa i chokladen (Valfritt)

  7. 5

    Smält chokladen i vattenbad och doppa botten på kokostopparna i chokladen. Låt dem stelna i kylen i cirka 10 minuter.

  8. 6

    Klart! Ät och njut.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar