LCHF Kärleksmums

Publicerad 2023-09-22
Uppdaterad 2024-03-11
4
Här kommer mitt bästa recept på Kärleksmums som blir lika goda som "Originalet" Saftiga med en helt magiskt god glasyr
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

10 rutor

Kakan

Glasyren

Tips & Tricks

Gör så här

    Kakan

  1. 1

    Ställ in ugnen på 175 grader med över- och undervärme.

  2. 2

    Vispa ägg och sötning tills det blir fluffigt med en elvisp, cirka 1-2 minuter. Vispa sedan ner kakaon.

  3. 3

    Blanda de resterande torra ingredienserna i en bunke, sikta ner dem i äggsmeten och blanda väl.

  4. 4

    Smält smöret. Rör ner smöret och grädden i äggsmeten.

  5. 5

    Häll ner smeten i en form (jag använde en som var 24x18 cm) och grädda i ca 13-15 minuter. Låt kakan svalna en stund.

  6. Glasyren

  7. 1

    Koka upp grädde och sötningsmedel och låt reducera i 7 minuter.

  8. 2

    Ställ kastrullen åt sidan utan värme och tillsätt de återstående ingredienserna.

  9. 3

    När den har svalnat, bred den över kakan och strö över valfri mängd kokos. Låt den sedan stelna snabbt i frysen i upp till 10 minuter eller i kylen i 30 minuter till 1 timme.

Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Kan man frysa kärleksmum sen?

Carina

"Hej Carina! Jag har aldrig testat, men det borde absolut funka. Jag vet dock inte hur kakan blir när du sedan tinar upp den, så jag kan inte garantera något."

Andreas