LCHF Kärleksmums
Tips & Tricks
Olika former gräddar kakan på olika sätt så ibland kan kakan behöva grädda ytligare 5-7 beroende på din form. Så jag anväder alltid samma form till detta recept för samma resultat! Färgen på formen har också betydelse
Du kan smaksätta "glasyren" med det du älskar så som apelsinzest ,citron och vanilj t.ex
Gör så här
-
1
Ställ in ugnen på 175 grader med över- och undervärme.
-
2
Vispa ägg och sötning tills det blir fluffigt med en elvisp, cirka 1-2 minuter. Vispa sedan ner kakaon.
-
3
Blanda de resterande torra ingredienserna i en bunke, sikta ner dem i äggsmeten och blanda väl.
-
4
Smält smöret. Rör ner smöret och grädden i äggsmeten.
-
5
Häll ner smeten i en form (jag använde en som var 24x18 cm) och grädda i ca 13-15 minuter. Låt kakan svalna en stund.
-
1
Koka upp grädde och sötningsmedel och låt reducera i 7 minuter.
-
2
Ställ kastrullen åt sidan utan värme och tillsätt de återstående ingredienserna.
-
3
När den har svalnat, bred den över kakan och strö över valfri mängd kokos. Låt den sedan stelna snabbt i frysen i upp till 10 minuter eller i kylen i 30 minuter till 1 timme.
Kakan
Glasyren
Kommentarer (2)
5 out of 5 stars
Carina
Andreas