LCHF Kanelbullerutor

Publicerad 2020-10-04
Uppdaterad 2023-05-15
3
(Uppdaterat Recept 11-15 2022) Saftiga kanelbullerutor som smakar så likt man kan komma "vanliga kanelbullar" dom görs väldigt enkelt utan gluten,socker och innehåller få kolhydrater. Servera med t.e.x lättvispad grädde.
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

18 Portioner

Kakan

Fyllnig

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke

  2. 2

    Vispa ihop äggen luftigt med sötningsmedlet i ca 2 minuter. Vispa i de smälta smöret, grädden och yoghurten .

  3. 3

    Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten (för att slippa eventuella klumpar) och blanda till en jämn smet.

  4. 4

    Häll ner smeten i en bakplåtsklädd form ca 24 x 16 cm

  5. 5

    Blanda ihop smält smör tillsammans med sötning och kanel i en bunke/skål.

  6. 6

    Bre ut kanelfyllningen jämnt över smeten.

  7. 7

    Ställ in i ugnen på 180 gr under över värme ca 30-35 eller grädda kakan tills den är fast.

  8. 8

    Låt svalna minst 1 timme, skär upp i valfria bitar.

Kommentarer (4)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Fantastiskt goda kanelbullerutor. Letar efter dina recept. De är mycket goda.

Ingela Svensson

5 out of 5 stars

Fantastiskt goda kanelbullerutor. Letar efter dina recept. De är mycket goda.

Ingela Svensson

5 out of 5 stars

Fantastiskt goda kanelbullerutor. Letar efter dina recept. De är mycket goda.

Ingela Svensson

5 out of 5 stars

Fantastiskt goda kanelbullerutor. Letar efter dina recept. De är mycket goda.

Ingela Svensson