LCHF Kanelbullerutor

Publicerad 2020-10-04
Uppdaterad 2023-10-02
4
(Uppdaterat Recept 11-15 2022) Saftiga kanelbullerutor som smakar så likt man kan komma "vanliga kanelbullar" dom görs väldigt enkelt utan gluten,socker och innehåller få kolhydrater. Servera med t.e.x lättvispad grädde.
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

18 Portioner

Kakan

Fyllnig

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  2. 2

    Vispa ihop äggen luftigt med sötningsmedlet i ungefär 2 minuter. Vispa därefter i det smälta smöret, grädden och yoghurten.

  3. 3

    Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten för att slippa eventuella klumpar och blanda till en jämn smet.

  4. 4

    Häll smeten i en bakplåtsklädd form, cirka 24 x 16 cm.

  5. 5

    Blanda samman smält smör med sötning och kanel i en bunke eller skål.

  6. 6

    Bred ut kanelfyllningen jämnt över smeten.

  7. 7

    Ställ in i ugnen på 180 grader med över- och undervärme i cirka 30-35 minuter, eller grädda kakan tills den är fast.

  8. 8

    Låt svalna i minst en timme innan du skär upp den i valfria bitar.

Kommentarer (7)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Helt fantastiskt god 🙏🏻

Jenni

Vad kul att höra! tack för återkopplingen

Andreas

5 out of 5 stars

Åhhh, dessa kommer jag att göra flera gånger 🤩 Sååå goda!

Anneli

5 out of 5 stars

Fantastiskt goda kanelbullerutor. Letar efter dina recept. De är mycket goda.

Ingela Svensson

5 out of 5 stars

Fantastiskt goda kanelbullerutor. Letar efter dina recept. De är mycket goda.

Ingela Svensson

5 out of 5 stars

Fantastiskt goda kanelbullerutor. Letar efter dina recept. De är mycket goda.

Ingela Svensson

5 out of 5 stars

Fantastiskt goda kanelbullerutor. Letar efter dina recept. De är mycket goda.

Ingela Svensson