LCHF dammsugare

Publicerad 2021-02-13
Uppdaterad 2023-05-10
3
Magiskt goda dammsugare (eller punschrulle, arraksrulle etc ) utan socker,gluten och minimalt med kolhydrater. Härligt rosaröda om man tillsätter lite karamellfärg i mandelmassan. Perfekt nu till alla hjärtansdag!
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

7 Portioner

Chokladdegen

Mandelmassa

Dekoration

Gör så här

  Chokladdegen

 1. 1

  Blanda rumsvarmt smör med de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.

 2. 2

  Forma degen till en jämn och avlång längd med hjälp av plastfolie (du bestämmer själv hur stora dammsugare du vill ha). Låt den gärna vila i kylen medan du gör mandelmassan.

 3. Mandelmassa

 4. 3

  Blanda ihop alla ingredienser till mandelmassan tills den bildar en boll. Låt stå kallt i några minuter.

 5. 4

  Lägg mandelmassan på plastfolie och kavla ut den mycket tunt. Tänk på att mandelmassan måste kavlas ut till en långsmal form så att den kan täcka degrullen.

 6. 5

  Ta bort gladpacken från degrullen och placera den på mandelmassan. Använd gladpacken för att föra mandelmassan mot degrullen och se till att den täcks. Rulla mandelmassan så att den omsluter degrullen helt och skär bort överflödet.

 7. 6

  Plasta in rullen och tryck till lite extra så att mandelmassan fäster mot degrullen. Lägg rullen i kylen i några minuter så att den blir kall.

 8. Dekoration

 9. 7

  Skär rullen i passande bitar med en vass kniv. Smält chokladen och doppa bitarnas kanter i den. Låt chokladen stelna. Förvara sedan bitarna svalt.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar