LCHF dammsugare

Publicerad 2021-02-13
Uppdaterad 2023-05-10
3
Magiskt goda dammsugare (eller punschrulle, arraksrulle etc ) utan socker,gluten och minimalt med kolhydrater. Härligt rosaröda om man tillsätter lite karamellfärg i mandelmassan. Perfekt nu till alla hjärtansdag!
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

7 Portioner

Chokladdegen

Mandelmassa

Dekoration

Gör så här

  Chokladdegen

 1. 1

  blanda rumsvarmt smör med de torra ingredienserna och arbeta samman till en deg.

 2. 2

  Forma degen till en jämn avlång längd med hjälp av plastfolie (du avgör längden själv hur stora dammsugare du vill ha ) låt gärna vila i kylen medan mandelmassan görs.

 3. Mandelmassa

 4. 3

  Blanda ihop alla ingredienserna till mandelmassan ska bilda en boll låt stå kallt i några minuter.

 5. 4

  Lägg mandelmassan på gladpack och kavla ut den tunt tunt. Tänk att mandelmassan måste kavlas långsmalt så att den kan täcka degrullen.

 6. 5

  Ta bort gladpacken från degrullen och lägg den på mandelmassan. Med hjälp av gladpacken så för du mandelmassan mot degrullen och ser till att täcka den. Rulla mandelmassan så att den täcker degrullen och skär bort överflöd.

 7. 6

  Plasta in rullen, tryck till den lite extra så att mandelmassan fäster mot degrullen. Lägg rullen kallt i kylen några få minuter.

 8. Dekoration

 9. 7

  Skär med vass kniv rullen i passande bitar. Smält chokladen och doppa bitarnas kanter i choklad. Låt stelna. Skall sedan förvaras svalt.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar