Utskriftsalternativ:

Krämiga parmesan räkor

Mängd 4 portionerFörberedelsedags15 minuterTillagningstid10 minuterTotal tid25 minuter

Krämiga parmesan räkor som smakar ljuvligt och görs väldigt snabbt. Som alternativ istället för pasta så använder jag shirataki nudlar som är ett så bra alternativ som inte har en stark bismak.

 600 g Stora Räckor
 1 st Lök
 1 dl Ajvar mild
 1 dl Matlagningsvin
 4 dl Grädde
 100 g Parmesan Riven
 Basilika Färsk
 Salt och peppar
1

Hetta upp en stekpanna och stek räkorna några minuter tills mjuknar något.Lägg räkorna åt sidan.

2

Hacka lök och vitlök fint, stek sedan i en varm stekpanna med olja tills löken mjuknar. Tillsätt Ajvar och kryddor och fräs i några minuter.

3

Tillsätt matlagningsvin och grädde låt sedan koka i cirka 5-10 min. tillsätt basilika, räkorna, parmesanost och kryddorna låt sjuda några få minuter. Smaka av med eventuellt mer kryddor om det behövs.

Timer finns här: 5 Minutes

Näringsinnehåll

Serveringar 4

Recept från Lagat och Klart