Falsk Ramslöksbea

Publicerad 2024-05-05
Uppdaterad 2024-05-05
0
Nu avslutar vi Ramslöksfrossan med en "Ramslöksbea" gjord på ett enklare sätt, som en majonnäs fast med en del smör i! Smaksatt med dragon och ramslök. det blir verkligen gott till allt och erbjuder en variant på den traditionella bearnaisesåsen där du slipper spendera alltför mycket tid i köket.
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
14 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Ta ut ramslöksoljan ur kylen så att den blir rumstempererad.

  2. 2

    Smält smöret, blanda i den torkade dragonen, och låt det sedan svalna till ungefär 40 grader.

  3. 3

    Hacka ner dragonen i vinägern fint.

  4. 4

    Knäck ägget i en hög och smal bunke, tillsätt rapsolja, lite salt och dijonsenap.

  5. 5

    Sätt ner mixerstaven i bunken och håll den i botten de första 15-20 sekunderna, eller tills blandningen börjar tjockna. Därefter kan du flytta mixerstaven upp och ner tills du får en slät och tjock majonnäs

  6. 6

    Mixa därefter ner ramslöksoljan lite i taget, följt av smöret. Avsluta med att mixa ner vinägern och rör sedan ner dragonen.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar