Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion
Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion
Publicerad 2024-04-26
Uppdaterad 2024-04-26
0
Härligt emulsion gjord på brynt smör, ramslök, parmesan och hasselnötter! så gott som förrätt med stekt sparris eller till köttbiten kan serveras varm, ljummen eller kall du bestämmer!
Gör så här
-
1
Bryn smöret tills det "tystnar". Vispa konstant mot slutet, då temperaturen bör vara 145-150 grader. Låt det sedan svalna till 60 grader.
-
2
Hacka ramslöken fint.
-
3
Vispa ihop äggulor, citronjuice och vinäger på låg värme i en kastrull (eller i ett vattenbad om du föredrar det) tills äggen blir krämiga i konsistensen, cirka 60 grader.
-
4
Ta kastrullen från värmen och droppa i brynt smör i en tunn stråle under ständig vispning till en krämig sås. Om såsen blir för tjock, tillsätt 1-2 teskedar vatten.
-
5
Smaksätt med ramslök, parmesan och hasselnötter. Smaka av med vitpeppar, så är det klart!