Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion

Publicerad 2023-04-28
Uppdaterad 2023-05-10
0
Härligt emulsion gjord på brynt smör, ramslök, parmesan och hasselnötter! så gott som förrätt med stekt sparris eller till köttbiten kan serveras varm, ljummen eller kall du bestämmer!
Ingredienser 7
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

3 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Bryn smöret tills det ”tystnar”, Vispa konstant mot slutet, temperaturen vara 145-150 grader. Låt svala till 60 grader

  2. 2

    Hacka ramslöken fint

  3. 3

    Vispa ihop äggulor, citronjuice, vinäger på låg värme i en katrull (och du vill i ett vattenbad) till äggen blir krämig i konsistensen ca 60 grader

  4. 4

    ta kastrullen från värmen och droppa i en tunn stråle brynt smör i taget under ständig vispning till en krämig sås. För tjock ha i 1-2 tsk vatten

  5. 5

    Smaksätt med ramslök, parmesan och hasselnötter. Smaka av med vitpeppar sen är det klart!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar