Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion
Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion
Publicerad 2023-04-28
Uppdaterad 2023-05-10
0
Härligt emulsion gjord på brynt smör, ramslök, parmesan och hasselnötter! så gott som förrätt med stekt sparris eller till köttbiten kan serveras varm, ljummen eller kall du bestämmer!
Gör så här
-
1
Bryn smöret tills det ”tystnar”, Vispa konstant mot slutet, temperaturen vara 145-150 grader. Låt svala till 60 grader
-
2
Hacka ramslöken fint
-
3
Vispa ihop äggulor, citronjuice, vinäger på låg värme i en katrull (och du vill i ett vattenbad) till äggen blir krämig i konsistensen ca 60 grader
-
4
ta kastrullen från värmen och droppa i en tunn stråle brynt smör i taget under ständig vispning till en krämig sås. För tjock ha i 1-2 tsk vatten
-
5
Smaksätt med ramslök, parmesan och hasselnötter. Smaka av med vitpeppar sen är det klart!