Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion

Publicerad 2024-04-26
Uppdaterad 2024-04-26
0
Härligt emulsion gjord på brynt smör, ramslök, parmesan och hasselnötter! så gott som förrätt med stekt sparris eller till köttbiten kan serveras varm, ljummen eller kall du bestämmer!
Ingredienser 7
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

3 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Bryn smöret tills det "tystnar". Vispa konstant mot slutet, då temperaturen bör vara 145-150 grader. Låt det sedan svalna till 60 grader.

  2. 2

    Hacka ramslöken fint.

  3. 3

    Vispa ihop äggulor, citronjuice och vinäger på låg värme i en kastrull (eller i ett vattenbad om du föredrar det) tills äggen blir krämiga i konsistensen, cirka 60 grader.

  4. 4

    Ta kastrullen från värmen och droppa i brynt smör i en tunn stråle under ständig vispning till en krämig sås. Om såsen blir för tjock, tillsätt 1-2 teskedar vatten.

  5. 5

    Smaksätt med ramslök, parmesan och hasselnötter. Smaka av med vitpeppar, så är det klart!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar