Brynt smör på rätt sätt
Brynt smör på rätt sätt
Publicerad 2022-11-27
Uppdaterad 2024-08-26
8
Brynt smör enligt mig är livet och passar till allt det många gör fel är att dem bryner smöret till bara 125 grader vilket gör att du förlorar och får inte den kraftiga goda nötiga smaken som kommer vid högre temperaturer. Det är även viktigt att du vispar smöret konstant för att inte brända vid mjölkproteinet.
Tips & Tricks
- När du vispar hindras mjölksocker och proteiner från att brännas. Om du använder en termometer så är smöret perfekt brynt vid 145 grader
- Använd alltid en termometer, för att alltid uppnå rätt temperatur
-Bryn en generös mängd smör i en kastrull. Tar du För lite smör i botten riskerar du att smöret snabbt kan bli bränt.
- Gör mycket åt gången för det färdiga brynta smöret har en lång hållbarhet i kylen!
- Om du vill kan du smaksätta smöret med färska örter, soja, citrus eller nötter
- Använd alltid en termometer, för att alltid uppnå rätt temperatur
-Bryn en generös mängd smör i en kastrull. Tar du För lite smör i botten riskerar du att smöret snabbt kan bli bränt.
- Gör mycket åt gången för det färdiga brynta smöret har en lång hållbarhet i kylen!
- Om du vill kan du smaksätta smöret med färska örter, soja, citrus eller nötter
Gör så här
-
1
Lägg en stor klick smör i en kastrull och låt smöret smälta på ganska hög värme (smöret ska inte puttra).
-
2
Höj värmen till medelvärme och vispa kontinuerligt. Efter en stund börjar det bli allt mer gyllenbrunt och doften blir allt mer nötaktig. Använd en termometer och fortsätt att vispa tills det når den rätta temperaturen (145-155 grader), vilket du märker när smöret blir skummigt och tystnar.
-
3
Ställ smöret åt sidan så att det inte fortsätter att tillagas. Häll det i en kall kastrull eller använd det direkt. Använd allt smör och blanda väl, framför allt i botten, för där sitter smaken!
Kommentarer (3)
5 out of 5 stars
Väldigt bra
Lucas
Tack!
Andreas
Ja
Lucas