Brynt smör på rätt sätt

Publicerad 2022-11-27
Uppdaterad 2024-08-26
8
Brynt smör enligt mig är livet och passar till allt det många gör fel är att dem bryner smöret till bara 125 grader vilket gör att du förlorar och får inte den kraftiga goda nötiga smaken som kommer vid högre temperaturer. Det är även viktigt att du vispar smöret konstant för att inte brända vid mjölkproteinet.
Ingredienser 1
Svårighet: Lätt
15 min

Ingredienser

2 dl

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Lägg en stor klick smör i en kastrull och låt smöret smälta på ganska hög värme (smöret ska inte puttra).

  2. 2

    Höj värmen till medelvärme och vispa kontinuerligt. Efter en stund börjar det bli allt mer gyllenbrunt och doften blir allt mer nötaktig. Använd en termometer och fortsätt att vispa tills det når den rätta temperaturen (145-155 grader), vilket du märker när smöret blir skummigt och tystnar.

  3. 3

    Ställ smöret åt sidan så att det inte fortsätter att tillagas. Häll det i en kall kastrull eller använd det direkt. Använd allt smör och blanda väl, framför allt i botten, för där sitter smaken!

Kommentarer (3)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Väldigt bra

Lucas

Tack!

Andreas

Ja

Lucas