Brynt smör på rätt sätt

Publicerad 2022-11-27
Uppdaterad 2023-01-22
1
Brynt smör enligt mig är livet och passar till allt det många gör fel är att dem bryner smöret till bara 125 grader vilket gör att du förlorar och får inte den kraftiga goda nötiga smaken som kommer vid högre temperaturer. Det är även viktigt att du vispar smöret konstant för att inte brända vid mjölkproteinet.
Ingredienser 1
Svårighet: Lätt
15 min

Ingredienser

2 dl

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Lägg en stor klick smör i en kastrull och låt smöret Smälta på ganska hög värme (smöret ska inte puttra).

  2. 2

    Höj värmen till medvärme och Vispa hela tiden efter ett tag blir det mer och mer gyllenbrunt och börjar lukta allt mer nötigt Använd en termometer och vispa tills det når rätt temperatur (= 145 grader) det ser du i och med att smöret blir alldeles skummigt och tystnar.

  3. 3

    Ställ smöret åt sidan så att den inte fortsätter att tillagas. Häll i en kall kastrull eller använd direkt. Använd hela smöret och blanda runt framförallt i botten för där sitter smaken!