SaveShare
 4 dl Rivenost
 ½ dl Färskost
 3 dl Mandelmjöl
 3 msk Kokosmjöl
 1,50 tsk Bakpulver
 1 tsk Vitlökspulver
 ½ tsk Lökpulver
 2 st Ägg
Topping
 1 st Vitlök
 1 msk Smält smöreller olja
 3 msk Riven parmesan
 1 tsk Persilja fryst hackad
Pensling
 1 st ÄggAtt pensla över
1

Sätt ugnen på 180 grader

2

Blanda ihop en mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vitlökspulver och lökpulver i en liten bunke eller skål

3

Blanda osten och färskosten i en microsäker skål smält i en mikrovågsugn med 30 sekunders intervall. Rör om efter 30 sekunder tills osten är helt smält Detta tar cirka 1 min. Mikra inte osten på en gång eftersom en del av osten kommer att smältas för mycket och fettet smälter. Du kan också smälta osten och färskosten över en kastrull på medelhög värme rör om så att osten ej bränns vid.

4

Låt osten svalna något, ej för länge då den blir svårarbetad. Tillsätt 2 st ägg i ost smeten och blanda väl tillsätt även mandelmjölblandningen För bäst resultat tillsätt alla ingredienserna till degen i en matberedare mixa hög hastighet tills degen är jämn. Degen blir ganska klibbig, men det gör inget.

5

Ta ut degen med en slickepott och lägg degen på ett stor bit plastfolie. Degen ska täckas med plastfolie vik sedan ihop plastfolie runt degen knåda några gånger med degen inuti plastfolien tills degen har gått ihop.

6

Täck händerna med en liten mängd olja och dela degen i 8-12 lika stora delar. Rulla varje deg till smala pinnar (eftersom att dom blir större i ugnen). Vispa upp ägget i en liten skål. Borsta pinnarna med de vispade ägget .

7

Baka brödpinnarna i ca 12-15 minuter i mitten av ugnen, Medan brödpinnarna är i ugnen, gör du vitlökssmöret. Blanda ihop vitlök, smör, persilja och riven parmesan i en liten skål pensla på dom gyllenbruna brödpinnarna när dom har gräddats i ugnen. Jag gillar att servera dem eftersom har svalnat några minuter

Ingredienser

 4 dl Rivenost
 ½ dl Färskost
 3 dl Mandelmjöl
 3 msk Kokosmjöl
 1,50 tsk Bakpulver
 1 tsk Vitlökspulver
 ½ tsk Lökpulver
 2 st Ägg
Topping
 1 st Vitlök
 1 msk Smält smöreller olja
 3 msk Riven parmesan
 1 tsk Persilja fryst hackad
Pensling
 1 st ÄggAtt pensla över

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader

2

Blanda ihop en mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vitlökspulver och lökpulver i en liten bunke eller skål

3

Blanda osten och färskosten i en microsäker skål smält i en mikrovågsugn med 30 sekunders intervall. Rör om efter 30 sekunder tills osten är helt smält Detta tar cirka 1 min. Mikra inte osten på en gång eftersom en del av osten kommer att smältas för mycket och fettet smälter. Du kan också smälta osten och färskosten över en kastrull på medelhög värme rör om så att osten ej bränns vid.

4

Låt osten svalna något, ej för länge då den blir svårarbetad. Tillsätt 2 st ägg i ost smeten och blanda väl tillsätt även mandelmjölblandningen För bäst resultat tillsätt alla ingredienserna till degen i en matberedare mixa hög hastighet tills degen är jämn. Degen blir ganska klibbig, men det gör inget.

5

Ta ut degen med en slickepott och lägg degen på ett stor bit plastfolie. Degen ska täckas med plastfolie vik sedan ihop plastfolie runt degen knåda några gånger med degen inuti plastfolien tills degen har gått ihop.

6

Täck händerna med en liten mängd olja och dela degen i 8-12 lika stora delar. Rulla varje deg till smala pinnar (eftersom att dom blir större i ugnen). Vispa upp ägget i en liten skål. Borsta pinnarna med de vispade ägget .

7

Baka brödpinnarna i ca 12-15 minuter i mitten av ugnen, Medan brödpinnarna är i ugnen, gör du vitlökssmöret. Blanda ihop vitlök, smör, persilja och riven parmesan i en liten skål pensla på dom gyllenbruna brödpinnarna när dom har gräddats i ugnen. Jag gillar att servera dem eftersom har svalnat några minuter

LCHF brödpinnar
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]