Tonfisk Casserole

Publicerad 2021-03-04
Uppdaterad 2023-05-10
2
Tonfisk casserole godaste tonfiskrätten en dunder rätt för dig som gillar att använda tonfisk att tänka på är att väja tonfisken i vatten inte i olja. Denna rätt är perfekt eftersom att du kan tillsätta vad du har hemma som smaksättning så att rätten passar dina smaklökar. T.ex färska kryddor
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

5 Portioner

KRYDDOR

TOPPING

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 220 grader, hacka löken, vitlöken och svampen fint. Stek dem tills de mjuknar, cirka 5 minuter, i rikligt med olja.

  2. 2

    Tillsätt sedan hackad spetskål och stek i ytterligare 5 minuter tills den mjuknar och/eller har fått en gyllene färg. Häll av vätskan från tonfisken och låt den rinna av medan man steker.

  3. 3

    Tillsätt sedan grädden och smetana samt kryddorna och låt det småputtra några minuter.

  4. 4

    Tillsätt sedan den avrunna tonfisken tillsammans med den rivna osten. Riv 150 g ost, vilket motsvarar cirka 40 gram per dl. Låt det puttra något, men observera att det inte får puttra för länge, maximalt 5-7 minuter.

  5. 5

    Häll blandningen i en ugnsform och toppa med lite riven ost, 100 g (riven ost väger cirka 40 gram per dl). Gratinera i ungefär 12-15 minuter eller tills gratängen har fått en fin färg.

  6. 6

    Servera med eventuellt mer smörstekt kål.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar