Tonfisk Casserole
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 220 grader, hacka löken, vitlöken och svampen fint. Stek dem tills de mjuknar, cirka 5 minuter, i rikligt med olja.
-
2
Tillsätt sedan hackad spetskål och stek i ytterligare 5 minuter tills den mjuknar och/eller har fått en gyllene färg. Häll av vätskan från tonfisken och låt den rinna av medan man steker.
-
3
Tillsätt sedan grädden och smetana samt kryddorna och låt det småputtra några minuter.
-
4
Tillsätt sedan den avrunna tonfisken tillsammans med den rivna osten. Riv 150 g ost, vilket motsvarar cirka 40 gram per dl. Låt det puttra något, men observera att det inte får puttra för länge, maximalt 5-7 minuter.
-
5
Häll blandningen i en ugnsform och toppa med lite riven ost, 100 g (riven ost väger cirka 40 gram per dl). Gratinera i ungefär 12-15 minuter eller tills gratängen har fått en fin färg.
-
6
Servera med eventuellt mer smörstekt kål.