Snabb Torkad ramslök
Snabb Torkad ramslök
Publicerad 2024-05-04
Uppdaterad 2024-05-04
0
Att torka ramslök är ett enkelt sätt att bevara dess smak. Jag väljer att ta de blad som redan har börjat torka ihop i kylen och blivit lite dåliga; dessa går alldeles utmärkt att torka synd och slänga ju! Även om smaken förändras och inte blir densamma som när den är färsk, är det ändå ett sätt att njuta av ramslök året runt.
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 100 grader över under värme
-
2
Klipp bort skaftet och en bit av bladnerven om den är tjock, annars torkar inte bladen ordentligt. Placera bladen på två plåtar med bakplåtspapper och se till att de inte överlappar varandra.
-
3
Placera plåtarna längst ner i ugnen och låt bladen torka i ungefär 30 minuter. Kontrollera att bladen är helt torra.
-
4
Smula sönder bladen och förvara dem på en mörk och torr plats i en burk med lock.