Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion

Publicerad 2024-04-26
Uppdaterad 2024-04-26
0
Härligt emulsion gjord på brynt smör, ramslök, parmesan och hasselnötter! så gott som förrätt med stekt sparris eller till köttbiten kan serveras varm, ljummen eller kall du bestämmer!
Ingredienser 7
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

2 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Gör så här

  1. 1

    Bryn smöret tills det "tystnar". Vispa konstant mot slutet, då temperaturen bör vara 145-150 grader. Låt det sedan svalna till 60 grader.

  2. 2

    Hacka ramslöken fint.

  3. 3

    Vispa ihop äggulor, citronjuice och vinäger på låg värme i en kastrull (eller i ett vattenbad om du föredrar det) tills äggen blir krämiga i konsistensen, cirka 60 grader.

  4. 4

    Ta kastrullen från värmen och droppa i brynt smör i en tunn stråle under ständig vispning till en krämig sås. Om såsen blir för tjock, tillsätt 1-2 teskedar vatten.

  5. 5

    Smaksätt med ramslök, parmesan och hasselnötter. Smaka av med vitpeppar, så är det klart!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion

Hur lång tid tar det att laga Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion ?

Det tar totalt 25 minuter att laga Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion . Förberedelserna tar cirka 8 minuter och tillagningen tar ungefär 18 minuter.

Hur många portioner ger receptet Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion ?

Detta recept ger 3 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion glutenfritt?

Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion ?

De huvudsakliga ingredienserna i Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion är: Smör, Äggula, Citronljuice , Ramslök, Riven grana padano. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion ?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion ?

Ramslök,parmesan och hasselnöts emulsion är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.