Mandelsmör

Publicerad 2021-02-01
Uppdaterad 2024-05-19
1
Ett nöt smör av mandlar gör du enkelt själv. Här är det sötmandel med skal för extra smak som står i fokus, men det går lika bra med valnötter eller pistagenötter. Just det här mandelsmöret är gott som pålägg, toppning på grekisk yoghurt eller att bre på pannkakor!
Ingredienser 3
Svårighet: Lätt
20 min

Ingredienser

2 dl

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 °C.

  2. 2

    Lägg mandlarna på en bakplåt klädd med bakpapper. Rosta dem i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Ta ut dem och låt svalna.

  3. 3

    Mixa mandlarna i en matberedare med olja och salt tills blandningen blir slät, cirka 3–4 minuter. Överför sedan mandelsmöret till en burk och förvara det i kylen.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar