Magisk Grönpepparsås

Publicerad 2022-07-29
Uppdaterad 2023-05-10
15
Har du testat att göra Grönpepparsås? Det är en av mina favoriter bland sås träsket såsen passar bra till det mesta i köttväg och även kyckling. Desto lägre såsen kokar ju mer smak kommer fram, så börja i tid och låt såsen koka länge!
Ingredienser 6
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

3 Portioner

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Stöt grönpepparn i en mortel. Fräs den sedan i smör (cirka 1 matsked) tillsammans med grönpepparn i ungefär 1 minut.

  2. 2

    Vispa i resterande ingredienser och låt puttra på svag värme i cirka 30-35 minuter.

  3. 3

    Vispa eller rör om såsen med jämna mellanrum för att förhindra att den bränner fast.

  4. 4

    Smaka av och tillsätt något mer om du anser att det behövs.

Kommentarer (15)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Använder du torkad eller grönpeppar i lag?

Steven.bocco1

Jag tycker det blir godast med torkad grönpeppar, men du kan förstås ta den i lag också.

Andreas

5 out of 5 stars

Charlotten lök. Har du glömt. Det är ett måste i alla varianter av peppar sås.

peter

5 out of 5 stars

Jättegod. Jag hade även i mortlad rosepeppar, och lite svartpeppar. Magisk till oxfilen med klyftpotatis.

peter

Kul att höra!

Andreas

5 out of 5 stars

Med risk för dum fråga nu, men blir den även bra att värma upp? Bör man tillsätta grädde eller så i sådana fall?

Maria

Det finns inga dumma frågor, Absolut det gör det! Nej du behöver inte tillsätta något

Andreas

Såsen var så god så vi sparade den o hade den till Wallenbergare, rårörda lingon o potatismos! Super gott

Akerbergmadeleine

Vad kul att höra! tack för återkopplingen

Andreas

5 out of 5 stars

Supergod som en riktig grönpepparsås ska smaka

Madeleine

Vad kul att höra! tack för återkopplingen

Andreas

5 out of 5 stars

Fantastisk god!

Marie Olofsson

Så kul att höra! Tack för din återkoppling

Andreas

Använder du torkad eller grönpeppar i lag?

Steven.bocco1

5 out of 5 stars

Enkel och god!