Magisk Grönpepparsås
Magisk Grönpepparsås
Publicerad 2022-07-29
Uppdaterad 2023-05-10
15
Har du testat att göra Grönpepparsås? Det är en av mina favoriter bland sås träsket såsen passar bra till det mesta i köttväg och även kyckling. Desto lägre såsen kokar ju mer smak kommer fram, så börja i tid och låt såsen koka länge!
Tips & Tricks
- Det blir så gott att tillsätta whiskey, konjak eller liknade i såsen för mer smak och variation ca 2-3 msk isfall,
- Testa även att byta ut grönpeppar mot rosépeppar
Gör så här
-
1
Stöt grönpepparn i en mortel. Fräs den sedan i smör (cirka 1 matsked) tillsammans med grönpepparn i ungefär 1 minut.
-
2
Vispa i resterande ingredienser och låt puttra på svag värme i cirka 30-35 minuter.
-
3
Vispa eller rör om såsen med jämna mellanrum för att förhindra att den bränner fast.
-
4
Smaka av och tillsätt något mer om du anser att det behövs.
Kommentarer (15)
5 out of 5 stars
Använder du torkad eller grönpeppar i lag?
Steven.bocco1
Jag tycker det blir godast med torkad grönpeppar, men du kan förstås ta den i lag också.
Andreas
5 out of 5 stars
Charlotten lök. Har du glömt. Det är ett måste i alla varianter av peppar sås.
peter
5 out of 5 stars
Jättegod. Jag hade även i mortlad rosepeppar, och lite svartpeppar. Magisk till oxfilen med klyftpotatis.
peter
Kul att höra!
Andreas
5 out of 5 stars
Med risk för dum fråga nu, men blir den även bra att värma upp? Bör man tillsätta grädde eller så i sådana fall?
Maria
Det finns inga dumma frågor, Absolut det gör det! Nej du behöver inte tillsätta något
Andreas
Såsen var så god så vi sparade den o hade den till Wallenbergare, rårörda lingon o potatismos! Super gott
Akerbergmadeleine
Vad kul att höra! tack för återkopplingen
Andreas
5 out of 5 stars
Supergod som en riktig grönpepparsås ska smaka
Madeleine
Vad kul att höra! tack för återkopplingen
Andreas
5 out of 5 stars
Fantastisk god!
Marie Olofsson
Så kul att höra! Tack för din återkoppling
Andreas
Använder du torkad eller grönpeppar i lag?
Steven.bocco1
5 out of 5 stars
Enkel och god!