LCHF Hasselnöt och Arrakskaka
LCHF Hasselnöt och Arrakskaka
Publicerad 2023-03-07
Uppdaterad 2023-05-10
2
Hasselnöt och arrakskaka klar på under 30 minuter! Härligt kladdig I mitten och helt perfekt som fika! Med eller utan chokladkräm du bestämmer.
Gör så här
-
1
Smält 1 msk (15 gram) smör.
-
2
Vispa lätt upp äggen i en bunke, tillsätt det smälta smöret och grädden.
-
3
Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Häll sedan smeten i en liten form med bakplåtspapper eller i en aluminiumform (utan papper).
-
4
Hacka chokladen och rör ner den i smeten.
-
5
Grädda på 175 grader i cirka 10-13 minuter; den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna om du inte vill servera den varm.
-
6
Förbered chokladkrämen medan kakan gräddas i ugnen.
-
1
Koka upp grädde, kakao och sötningsmedel i 5 minuter.
-
2
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen.
-
3
Låt krämen stelna i frysen i 10 minuter eller i kylskåpet i 20 minuter.
Arrakskakan
Chokladkräm