LCHF Hasselnöt och Arrakskaka

Publicerad 2023-03-07
Uppdaterad 2023-03-07
0
Hasselnöt och arrakskaka klar på under 30 minuter! Härligt kladdig I mitten och helt perfekt som fika! Med eller utan chokladkräm du bestämmer.
Ingredienser 14
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

8 Portioner

Arrakskakan

Chokladkräm

Gör så här

    Arrakskakan

  1. 1

    Smält smöret 1 msk = 15 gram

  2. 2

    Vispa upp äggen lätt i en bunke tillsätt det smälta smör och grädden.

  3. 3

    Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Häll i en liten form med bakplåtspapper alt aluminiumform (utan papper)

  4. 4

    Hacka chokladen och rör ner den i kakan.

  5. 5

    Grädda på 175 grader i ca 10-13 minuter den ska vara lite kladdig I mitten. låt kakan svalna och du inte vill servera den varm

  6. 6

    Gör chokladkrämen när kakan är i ugnen.

  7. Chokladkräm

  8. 1

    Koka ihop grädde + kakao + sötningsmedel i 5 minuter.

  9. 2

    Ta bort kastrullen ifrån värmen och ha i chokladen.

  10. 3

    Låt krämen sätta sig i frysen 10 min eller i kylen i 20 min

Kommentarer (0)

Lämna feedback