LCHF Hasselnöt och Arrakskaka
LCHF Hasselnöt och Arrakskaka
Publicerad 2023-03-07
Uppdaterad 2023-03-07
0
Hasselnöt och arrakskaka klar på under 30 minuter! Härligt kladdig I mitten och helt perfekt som fika! Med eller utan chokladkräm du bestämmer.
Gör så här
-
1
Smält smöret 1 msk = 15 gram
-
2
Vispa upp äggen lätt i en bunke tillsätt det smälta smör och grädden.
-
3
Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Häll i en liten form med bakplåtspapper alt aluminiumform (utan papper)
-
4
Hacka chokladen och rör ner den i kakan.
-
5
Grädda på 175 grader i ca 10-13 minuter den ska vara lite kladdig I mitten. låt kakan svalna och du inte vill servera den varm
-
6
Gör chokladkrämen när kakan är i ugnen.
-
1
Koka ihop grädde + kakao + sötningsmedel i 5 minuter.
-
2
Ta bort kastrullen ifrån värmen och ha i chokladen.
-
3
Låt krämen sätta sig i frysen 10 min eller i kylen i 20 min
Arrakskakan
Chokladkräm