LCHF Hasselnöt och Arrakskaka

Publicerad 2023-03-07
Uppdaterad 2023-05-10
2
Hasselnöt och arrakskaka klar på under 30 minuter! Härligt kladdig I mitten och helt perfekt som fika! Med eller utan chokladkräm du bestämmer.
Ingredienser 14
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

8 Portioner

Arrakskakan

Chokladkräm

Gör så här

    Arrakskakan

  1. 1

    Smält 1 msk (15 gram) smör.

  2. 2

    Vispa lätt upp äggen i en bunke, tillsätt det smälta smöret och grädden.

  3. 3

    Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Häll sedan smeten i en liten form med bakplåtspapper eller i en aluminiumform (utan papper).

  4. 4

    Hacka chokladen och rör ner den i smeten.

  5. 5

    Grädda på 175 grader i cirka 10-13 minuter; den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna om du inte vill servera den varm.

  6. 6

    Förbered chokladkrämen medan kakan gräddas i ugnen.

  7. Chokladkräm

  8. 1

    Koka upp grädde, kakao och sötningsmedel i 5 minuter.

  9. 2

    Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen.

  10. 3

    Låt krämen stelna i frysen i 10 minuter eller i kylskåpet i 20 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar