LCHF Chokladoppade drömmar

Publicerad 2022-12-28
Uppdaterad 2023-05-10
1
Spröda glutenfria. sockerfria drömmar som doppas i choklad så himla gott och lyxigt. Funkar till alla årets dagar till fikat eller varför inte testa att använda dessa kakor deserter som extra Crunch.
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

11 st kakor

Kanel och kardemummadrömmar

Att doppa i

Gör så här

    Drömmarna

  1. 1

    Ta fram smöret i god tid så att det hinner bli rumsvarmt, eller hyvla det med en osthyvel.

  2. 2

    Ställ in ugnen på 175 grader.

  3. 3

    Vispa sedan smöret krämigt tillsammans med valfritt sötningsmedel (Nicks Use Like Sugar är att föredra).

  4. 4

    Forma degen till små bollar med hjälp av en matsked och placera ut dem på en plåt utan att trycka ut drömmarna.

  5. 5

    Tillsätt de torra ingredienserna och smaksättningen, och blanda väl. Sedan tillsätter du rapsoljan och blandar tills degen går ihop.

  6. 5

    Grädda i cirka 15 minuter eller tills kakorna är färdiga (observera att de är mjuka när de kommer ut men blir spröda efter att de har svalnat).

  7. 6

    Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.

  8. 7

    Doppa ena hälften av kakan, eller hela kakan, i choklad. Låt den sedan stelna.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar