Carpaccio med Dijonnaise, rucola och pinjenötter
Carpaccio med Dijonnaise, rucola och pinjenötter
Publicerad 2023-04-02
Uppdaterad 2023-05-10
0
En svårslagen och ganska simpel förrätt som passar till alla tillfällen och kan varieras i alla oändlighet ,med andra smaksättningar och grönsaker/örter. Låt kreativitet flöda!
Gör så här
-
1
Skär nötinnerlår eller oxfilé i mycket tunna skivor, cirka 3-4 mm tjocka, med hjälp av en vass kniv. Banka sedan ut skivorna så tunna som möjligt, nästan lövtunna. Ett effektivt knep är att använda två plastskärbrädor för detta ändamål.
-
2
Lägg skivorna på ett serveringsfat och strö över lite flingsalt.
-
3
Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna på medelvärme tills de får en fin färg.
-
4
Gör dijonnaisen enligt receptet nedan.
-
5
Garnera köttet med ruccola, rostade pinjenötter och skivad parmesanost, hallon; ringla över lite olivolja och gör några klickar med dijonsenap.
-
1
Blanda den färdiga majonnäsen med dijonsenap och vinäger.
Dijonnaise