Carpaccio med Dijonnaise, rucola och pinjenötter

Publicerad 2023-04-02
Uppdaterad 2023-05-10
0
En svårslagen och ganska simpel förrätt som passar till alla tillfällen och kan varieras i alla oändlighet ,med andra smaksättningar och grönsaker/örter. Låt kreativitet flöda!
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

2 Portioner

Carpaccio

Dijonnaise

Gör så här

  1. 1

    1. Skär nötinnalår eller oxfilé i mycket tunna skivor (viktigt med en vass kniv), ungefär 3-4mm tjocka. Banka sedan ut oxfilén så mycket som det går till "lövtunna" skivor (ett bra knep är att använda två skärbrädor i plast).

  2. 2

    Lägg skivorna på ett serveringsfat strö över lite fling salt.

  3. 3

    Hetta en stekpanna och rosta pinjenötterna på medelvärme till som dom får fin färg.

  4. 4

    Gör Dijonnaisen enligt receptet nedan

  5. 5

    "Garnera" köttet med med ruccola, rostade pinjenötter och skivad parmesanost, hallon, ringla över lite olivolja och gör några "klickar" med Dijonnaisen

  6. Dijonnaise

  7. 1

    Blanda ihop den färdiga majonnäsen med dijonsenap och vinägern.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar