Carpaccio med Dijonnaise, rucola och pinjenötter

Publicerad 2023-04-02
Uppdaterad 2023-05-10
0
En svårslagen och ganska simpel förrätt som passar till alla tillfällen och kan varieras i alla oändlighet ,med andra smaksättningar och grönsaker/örter. Låt kreativitet flöda!
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

2 Portioner

Carpaccio

Dijonnaise

Gör så här

  1. 1

    Skär nötinnerlår eller oxfilé i mycket tunna skivor, cirka 3-4 mm tjocka, med hjälp av en vass kniv. Banka sedan ut skivorna så tunna som möjligt, nästan lövtunna. Ett effektivt knep är att använda två plastskärbrädor för detta ändamål.

  2. 2

    Lägg skivorna på ett serveringsfat och strö över lite flingsalt.

  3. 3

    Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna på medelvärme tills de får en fin färg.

  4. 4

    Gör dijonnaisen enligt receptet nedan.

  5. 5

    Garnera köttet med ruccola, rostade pinjenötter och skivad parmesanost, hallon; ringla över lite olivolja och gör några klickar med dijonsenap.

  6. Dijonnaise

  7. 1

    Blanda den färdiga majonnäsen med dijonsenap och vinäger.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar