#ideer #frågorochsvar

10 Frågor och Svar

Andreas Domeij

10 Frågor och Svar

1. När man gör kebab hemma vilken kryddblandning kan man köpa eller måste man göra sin egna? 

Jag är så glad att du frågade! Dem köpta kebabkryddorna innehåller inget socker vanligtvis. Men kolla innehållsförteckningen först! Det kan skilja sig ifrån olika märken. Ta gärna en kik på mitt recept på kebabkrydda, som får en lite härlig hrökig smak. Kryddan blir helt utan e-satser och mer ekonomiskt då kilopriset minskar.

 

2. Kan man byta ut mandelmjölet i ett recept?

Det är möjligt att ersätta mandelmjöl med kokosmjöl, sesammjöl, hasselnötsmjöl exempelvis men då måste du tänka på att alla dessa ingredienser absorberar vätskan olika.  Förutom om du byter ut mandelmjölet mot andra nöt mjöl samt sesammjöl/solrosmjöl.

Kika in mitt blogginlägg "Byta ut mandelmjölet i ett recept?"

 

3. Vad är sukrin gold och varför ska jag ha det i mitt skaffri?

Det är ett sötningsmedel som ersätter rörsocker och farinsocker i vanliga recept vilket gör att bakverken får kolalikande toner.

 

4. Kan man byta ut pofiber mot fiberhusk?

Nej det går inte men du kan byta ut pofiber mot andra livsmedel se mer här

 

5. Vad gör xantangummi?

Det gör bakverken extra fluffiga det vill säga högre. Det kan bytas ut 1:1 mot fiberhusk / psyllium husk. Vilket menas mot samma mängd fiberhusk / psyllium husk som xantangummi.

 

6. Kan kokosmjölet uteslutas ? 

Nej, men du kan byta ut det mot mer mandelmjöl eller pofiber dock så kan/kommer Konsistensen förändras. Läs mer i bloginlägget här

 

7. Vad kan jag göra om jag vill stötta din sida?

Dela Dela Dela mina inlägg/recept i ditt flöde på facebook , eller tipsa dina vänner eller familjemedlemmar om min sida osv det gör att fler hittar till min sida och inspireras. Tack på förhand!

Följ gärna min facebook sida här 

 

8. Vilka sötningsmedel rekomederar du? 

1. Standard sötningsmedel Nicks use like sugar  ersätter vitt strösocker

2. Sukrin gold ersätter/liknar rörsocker och farinsocker (ger kolatoner i bakverk )

3. Icas sötströ eller sukrin orignal 

 

9. Jag saknar pasta vilket tycker du är det bästa substitutet?

1. Helt klart spagettipumpa här är ett bra recept!  Som du hör på namnet så påminner Spagettipumpans fruktkött om spagetti då det strimlar sig när man gröper ur det. Så helt enkelt är det de bästa substitutet för pasta. 

2.   Så baka spagettipumpa i ugnen i ca 40  minuter på 185 grader tills pumpan har mjuknat.  Riv sedan det trådiga pumpaköttet på längden med en gaffel och använd som substitut för pasta i valfria rätter.

 

10. Kan man byta ut bakpulvret mot bikarbonat?  

Yes bakpulver kan bytas ut mot Bikarbonat,  1 tsk bakpulver motsvarar = ½ tsk bikarbonat

 

 

 

Andreas Domeij

Ung Receptkreatör som sedan 2019 har jag skapat recept på lagatochklart på sidan av studier. 18 år gammal, bor i Båstad där jag pluggar Mat och dryck på Apelrydskolan.