SaveShare
 2 dl Mandelmjöl
 4 dl Riven ost
 1 st Ägg
 2 msk Färskost
 1 tsk bakpulver
 ½ tsk xantangummi
Topping
 50 g Smör
 1 st vitlöksklyfta
 Persilja hackad efter behov ca 1-2 msk
1

Sätt ugnen på 180 grader varmluft / 200 grader över under värme Ta fram smöret 50 g till toppingen

2

Blanda riven ost och färskosten i en micro säker skål micra tills osten smälts ca 1 min

3

Blanda om väl och tillsätt ägget plus dem torra ingredienserna och Forma “degen” till bollar ca 4 st lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper eller en smörad ungs form

4

Hacka persiljan och vitlöken (om du inte använder fryst) och blanda den tillsammans med smöret bre på / lägg över bröden grädda i ugnen ca 25 min. För godast smak serveras varma

Ingredienser

 2 dl Mandelmjöl
 4 dl Riven ost
 1 st Ägg
 2 msk Färskost
 1 tsk bakpulver
 ½ tsk xantangummi
Topping
 50 g Smör
 1 st vitlöksklyfta
 Persilja hackad efter behov ca 1-2 msk

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader varmluft / 200 grader över under värme Ta fram smöret 50 g till toppingen

2

Blanda riven ost och färskosten i en micro säker skål micra tills osten smälts ca 1 min

3

Blanda om väl och tillsätt ägget plus dem torra ingredienserna och Forma “degen” till bollar ca 4 st lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper eller en smörad ungs form

4

Hacka persiljan och vitlöken (om du inte använder fryst) och blanda den tillsammans med smöret bre på / lägg över bröden grädda i ugnen ca 25 min. För godast smak serveras varma

LCHF Vitlöksbröd 2.0
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 2 Average: 5]