Ramslöksolja

Publicerad 2024-04-28
Uppdaterad 2024-04-28
4
Ramslöksolja är en fantastisk smaksensation som ger en extra dimension till alla rätter! En grön-olja som är perfekt för att göra majonnäs på, ringla över salladen, köttet eller fisken. Detta är en enkel och läcker olja som kommer att förhöja smaken på dina rätter!
Ingredienser 3
Svårighet: Medel
15 min

Ingredienser

2 dl

Gör så här

  1. 1

    Skölj ramslöken väl och torka den torr om ramslöken känns smutsig annars kan du skippa detta moment.

  2. 2

    Hacka ramslöken grovt använd ochså stjälkarna!

  3. 3

    Värm upp oljan till 60 grader.

  4. 4

    häll ner den tillsammans med den varma oljan i en matberedare eller stavmixer . Tillsätt saltet.

  5. 5

    Mixa i en matberedare eller med en stavmixer till en slät, grön olja i cirka 3-5 minuter.

  6. 6

    Låt oljan svalna Sila om du vill oljan i ett kaffefilter för att få bort bitarna av ramslök som finns kvar. Häll sedan över den i en mindre flaska om så önskas.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar