#smaksättnigar #kryddortillkött #väljrätt
Så här smaksätter du nöt-, lamm- och kalvkött
Smaksättning är en viktig del av tillagningen av kött, och det finns många olika sätt att ge köttet den där extra kryddningen. I det här blogginlägget tänkte jag ge dig lite inspiration och förslag på olika smaksättningar för nötkött, lammkött och kalvkött. Oavsett om du är ute efter en kryddig marinad eller en fyllig sås, så hoppas vi att du hittar något som passar just din smak.
Smaksättning till Nötkött- bacon, cognac, morot, vitlök, lök, chili, purjolök, pepparrot, timjan, svamp, senap, olivolja, paprika, svartpeppar, soja, rött vin, rosmarin och salt.
Smaksättning till Lamm koriander, kummin, kardemumma, kanel, vitlök, citron, mejram, mynta, olivolja, oregano, rött vin, rotfrukter, rosmarin, tomat, spenat, salt, timjan, yoghurt, svartpeppar och salt.
Smaksättning till Kalvkött , ansjovis, citron, mejram, kapris, persilja, salvia, vitt vin, olivolja, tomat, oregano, salt, grädde, smör, persilja, salvia, svamp, vitpeppar och salt.
Jag hoppas att du har fått lite inspiration och idéer på hur du kan smaksätta ditt kött vare sig det är lamm eller nötkött.