#smaksättnigar #kryddortillkött #väljrätt

Så här smaksätter du nöt-, lamm- och kalvkött

Andreas Domeij

Så här smaksätter du nöt-, lamm- och kalvkött

Smaksättning är en viktig del av tillagningen av kött, och det finns många olika sätt att ge köttet den där extra kryddningen.  I det här blogginlägget tänkte jag ge dig lite inspiration och förslag på olika smaksättningar för nötkött, lammkött och kalvkött. Oavsett om du är ute efter en kryddig marinad eller en fyllig sås, så hoppas vi att du hittar något som passar just din smak.

 

Smaksättning till Nötkött- bacon, cognac, morot, vitlök, lök, chili, purjolök, pepparrot, timjan, svamp, senap, olivolja, paprika, svartpeppar, soja, rött vin, rosmarin och salt.

 

Smaksättning till Lamm koriander, kummin, kardemumma, kanel, vitlök, citron, mejram, mynta, olivolja, oregano, rött vin, rotfrukter, rosmarin, tomat, spenat, salt, timjan, yoghurt, svartpeppar och salt.

 

Smaksättning till Kalvkött , ansjovis, citron, mejram, kapris, persilja, salvia, vitt vin, olivolja, tomat, oregano, salt, grädde, smör, persilja, salvia, svamp, vitpeppar och salt.

 

Jag hoppas att du har fått lite inspiration och idéer på hur du kan smaksätta ditt kött vare sig det är lamm eller nötkött.

Andreas Domeij

Ung Receptkreatör som sedan 2019 har jag skapat recept på lagatochklart på sidan av studier. 18 år gammal, bor i Båstad där jag pluggar Mat och dryck på Apelrydskolan.