#pesto

Pesto Mer än bara basilika!

Andreas Domeij

Pesto Mer än bara basilika!

Nytänkande, Välsmakande och användningsbart.  Pesto är så mycket mer än bara basilika sen vad som räknas om rikigt pesto är en annan sak,  Man kan på många olika sätt göra nya varianter för att experimentera bland smak eller minimera pris. I detta blogginlägg lär du dig om hur man på bästa sätt kan göra pesto på allt möjligt från aubergine till spenat! 

 

Basilika i pesto, kan bytas ut mot en mängd andra grönsaker/Bladgrönt såsom 

  • Spenat

  • Ruccola 

  • Mache - sallad
  • Dill,Gräslök,Persilja,Dragon,Timjan,rosmarin mm

  • Ramslök,

  • Paprika

  • Grönkål
  • Svartkål
  • Morot, sallad, zucchini, paprika ( allt i samma) 
  • Tomater (även soltorkade)

  • Rostade grönsaker 

  • Bakad lök 

  • Aubergine 

mm det finns såklar fler 

Addera/byt ut i den "vanliga peston" 

Med detta i: 

  • Ricotta
  • Macarpone 
  • rostad vitlök
  • Ha i andra nötter (hasselnötter,cashewnötter, valnötter,solroskärnor,makadamanötter mm)

 

 

Andreas Domeij

Ung Receptkreatör som sedan 2019 har jag skapat recept på lagatochklart på sidan av studier. 18 år gammal, bor i Båstad där jag pluggar Mat och dryck på Apelrydskolan.