Palaak paneer
Gör så här
-
1
Koka upp vatten i en stor kastrull med lite salt i. Förbered ett vattenbad med isbitar. När vattnet kokar, lägg ner spenaten och låt den koka i 1,5 minuter. Använd sedan en hålslev för att endast få med spenaten, och lägg den åt sidan i vattenbadet. Alternativt kan du skölja spenaten direkt i kallt vatten och sedan låta den rinna av.
-
2
Lägg all spenat i en mixer och mixa tills den är slät, sedan tillsätt vattnet.
-
3
Finhacka rödlöken och vitlöken, finriv ingefäran eller använd cirka 1-1,5 tesked torkad, och fräs tills de mjuknat i smör. Tillsätt samtliga kryddor och låt dem fräsa med i 2-3 minuter.
-
4
Hacka tomaterna i mindre bitar, lägg dem i kastrullen och sätt på locket tills tomaterna mjuknat, vilket tar cirka 5-7 minuter. Lägg sedan i spenatmixen och låt det koka ihop i cirka 5 minuter.
-
5
Tillsätt grädden och lägg i pannerosten, som är skuren i tärningar, och låt sjuda i cirka 10-15 minuter.
-
6
Tillsätt grädden och lägg i pannerosten som är skuren i tärningar. Låt sjuda i cirka 10–15 minuter.