Kalkonkålpudding med äpple och spetskål

Publicerad 2023-11-28
Uppdaterad 2023-11-28
0
En höstigare Kålpuddig som blir alldeles ljuvlig, och saftig med härliga stekta äpplen, gulök och färsk persilja
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
55 min

Ingredienser

8 Portioner

Smaksättningen

Gör så här

  1. 1

    Börja med att strimla vitkålen ganska tunt och finhacka även löken.

  2. 2

    Hacka äpplena i mindre bitar och lägg i dem mot slutet i kålen.

  3. 3

    Stek kål och lök i en generös mängd smör tills löken har mjuknat och fått färg, cirka 10-15 minuter.

  4. 3

    Blanda fräset med smaksättningen och mejeriprodukterna.

  5. 4

    Ställ in ugnen på 175 grader, varmluft.

  6. 5

    Tillsätt kålen i färssmeten och blanda väl. Bred sedan ut allting i en lämplig ugnsform.

  7. 6

    Grädda i 25 minuter (den kommer att ha släppt lite vätska, vilket är ett bra tecken).

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar