Fänkålspuré

Publicerad 2024-03-21
Uppdaterad 2024-03-21
0
Puré som du säkert inte har testat tidigare passar verkligen bäst till fisk och skaldjur! Fänkålen kokas mjuk i mjölk och blir underbart god!
Ingredienser 5
Svårighet: Medel
40 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Dela fänkålen på mitten, skär bort änden och skär sedan den i mindre bitar. Det är viktigt att bitarna blir lika stora.

  2. 2

    Lägg fänkålen i en kastrull tillsammans med mjölken och buljongtärningen. Låt det koka upp och därefter småkoka i 15 minuter, eller tills fänkålen är helt mjuk.

  3. 3

    Låt kastrullen stå åt sidan en stund.

  4. 4

    Lyft upp fänkålen ur mjölken och mixa den med salt, peppar och lite smör till en slät konsistens. Använd helst en matberedare eller mixer.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar