Chokladbollar x Kärleksmums 100% LCHF

Publicerad 2023-11-15
Uppdaterad 2023-11-15
0
Varför välja när man kan blanda ihop två goda älskade desserter
Ingredienser 11
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

5 Bollar

Chokladbollar

Kärleksmums Glasyren

Gör så här

    Glasyren

  1. 1

    Koka upp grädde och sötningsmedel, låt sedan reducera i 7 minuter.

  2. 2

    Ställ kastrullen åt sidan utan värme och tillsätt de återstående ingredienserna.

  3. 3

    När den har svalnat, bred den över kakan och strö över valfri mängd kokos. Låt sedan stelna snabbt i frysen i upp till 10 minuter.

  4. Chokladbollar

  5. 1

    Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen. Smält den på låg värme.

  6. 2

    Låt chokladen stelna i frysen i cirka 2-3 minuter eller i kylskåpet i ungefär 15 minuter.

  7. 3

    Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet för hand eller med en matberedare. Rulla sedan ut till 5-6 stycken bollar.

  8. 4

    Rulla bollarna i glasyren och toppa dem med lite kokos.

  9. 5

    Låt glasyren stelna i kylen och servera sedan.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar