SaveShare
Näringsinnehåll

Portioner 3

 1 Ägg
 1 tsk Dijonsenap
 ¼ tsk Salt
 1 tsk Vinäger
 2 dl Rapsolja viktigt att oljan är neutral ej kallpressad! ger för mkt smak
 2 st Vitlöksklyftor finhackade
1

Lägg alla ingredienserna i en hög bunke, Ställ ner stavmixern på botten och sätt på , Rör stavmixern en aning uppåt och neråt så att ingredienserna blandas. På några sekunder är majonnäsen färdig och har blivit tjock.

2

Tillsätt eventuellt mer olja om du vill ha konsistensen fastare. Smaka av och krydda mera om det behövs. Förvara majonnäsen i glasburk med lock i kylskåpet. Håller i ca en vecka!

 

Har du lagat detta recept?

Tagga @lagatochklart på instagram och hashtagga det #lagatochklart

 

Ingredienser

 1 Ägg
 1 tsk Dijonsenap
 ¼ tsk Salt
 1 tsk Vinäger
 2 dl Rapsolja viktigt att oljan är neutral ej kallpressad! ger för mkt smak
 2 st Vitlöksklyftor finhackade

Instruktioner

1

Lägg alla ingredienserna i en hög bunke, Ställ ner stavmixern på botten och sätt på , Rör stavmixern en aning uppåt och neråt så att ingredienserna blandas. På några sekunder är majonnäsen färdig och har blivit tjock.

2

Tillsätt eventuellt mer olja om du vill ha konsistensen fastare. Smaka av och krydda mera om det behövs. Förvara majonnäsen i glasburk med lock i kylskåpet. Håller i ca en vecka!

Vitlöksmajonäs på minuten
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 1 Average: 5]