SaveShare
Botten
 200 g Mandelmjöl
 80 g Smör
 0,75 dl Sötningsmedel
 ½ tsk Salt
Valnöts fyllning
 110 g Smör
 ½ dl Sötningsmedel Icas sötströ
 ½ dl Sötningsmedel Sukrin gold
 1 dl Grädde
 2 st Ägg
 200 g Valnötter
Botten
1

Sätt ugnen på 180 gr

2

Mixa mandelmjöl, rumsvarmt smör och sötningsmedel i en matberedare tills de har blivit en jämn deg.

3

Tryck ut degen i en from ca 24 x 16 cm grädda till den får fin färg ca 15-20 min

Valnöts fyllning
4

Smält smör och sötningsmedel i en kastrull låt små koka några minuter

5

Tillsätt grädden och låt puttra lite till

6

Hacka valnötterna i grova bitar lägg nötterna över mandelbotten

7

Rör ner 2 st ägg i kastrullen och häll över valnötterna. Ställ sedan in i ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna minst 30–60 min före servering

Ingredienser

Botten
 200 g Mandelmjöl
 80 g Smör
 0,75 dl Sötningsmedel
 ½ tsk Salt
Valnöts fyllning
 110 g Smör
 ½ dl Sötningsmedel Icas sötströ
 ½ dl Sötningsmedel Sukrin gold
 1 dl Grädde
 2 st Ägg
 200 g Valnötter

Instruktioner

Botten
1

Sätt ugnen på 180 gr

2

Mixa mandelmjöl, rumsvarmt smör och sötningsmedel i en matberedare tills de har blivit en jämn deg.

3

Tryck ut degen i en from ca 24 x 16 cm grädda till den får fin färg ca 15-20 min

Valnöts fyllning
4

Smält smör och sötningsmedel i en kastrull låt små koka några minuter

5

Tillsätt grädden och låt puttra lite till

6

Hacka valnötterna i grova bitar lägg nötterna över mandelbotten

7

Rör ner 2 st ägg i kastrullen och häll över valnötterna. Ställ sedan in i ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna minst 30–60 min före servering

Valnötsrutor
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]