SaveShare
Chokladkaka
 200 g Mörk choklad
 90 g Smör
 2 msk Sötningsmedel
 3 st Ägg Medelstora
 1 dl Grädde
Topping
 Kakao
1

Hacka/dela chokladen i mindre bitar smält tillsammans med smöret i en kastrull.Rör om tills chokladen och smöret har smält ta bort kastrullen från värmen och tillsätt sötningen (söta alltid efter ditt egna behov)

2

Tillsätt sedan grädden och äggen en åt taget och blanda till en jämn smet.

3

Häll chokladsmeten i en brödform sätt i en hög långpanna eller stor gratängform, till hälften fylld med hett vatten.. Låt grädda i 175-180 grader, längst ner i ugnen, i ca 35 eller till kakan har satt sig den kommer att sätta sig lite under tiden den svalnar.

Ingredienser

Chokladkaka
 200 g Mörk choklad
 90 g Smör
 2 msk Sötningsmedel
 3 st Ägg Medelstora
 1 dl Grädde
Topping
 Kakao

Instruktioner

1

Hacka/dela chokladen i mindre bitar smält tillsammans med smöret i en kastrull.Rör om tills chokladen och smöret har smält ta bort kastrullen från värmen och tillsätt sötningen (söta alltid efter ditt egna behov)

2

Tillsätt sedan grädden och äggen en åt taget och blanda till en jämn smet.

3

Häll chokladsmeten i en brödform sätt i en hög långpanna eller stor gratängform, till hälften fylld med hett vatten.. Låt grädda i 175-180 grader, längst ner i ugnen, i ca 35 eller till kakan har satt sig den kommer att sätta sig lite under tiden den svalnar.

Tryffelchokladkaka
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]