SaveShare
 240 g Tonfisk på burk
 500 g Spetskål
 300 g Svamp
 1 st Gul lök
 2 st vitlöksklyftor
 3 dl Grädde
 2 dl Smetana
 150 g Riven cheddar ost
KRYDDOR
 1 tsk Sambal oelek
 2 tsk Paprikapulver
 2 tsk Lökpulver
 1 tsk Salladskrydda
TOPPING
 100 g Riven cheddar ost
1

Sätt ugnen på 220 gr, hacka löken, vitlöken och svampen fint stek tills den mjuknar ca 5 min i rikligt med olja.

2

Tillsätt sedan hackad spetskål och stek ytterligare 5 min tills den mjuknar och eller har fått en gyllene färg. Häll bort vätskan från tonfisken och låt den rinna medans man steker

3

Tillsätt sedan grädden och smetanan och kryddorna låt små prutta några få min.

4

Tillsätt sedan den avrunna tonfisken tillsammans med den rivna osten 150 g /Riven ost väger 40 gram per dl Låt puttra något OBS EJ FÖR LÄNGE MAX 5-7 min

5

Häll i en ugnsform och toppa med lite Riven ost 100 g /Riven ost väger 40 gram per dl gratinera ca 12-15 min eller tills casserolen har fått fin färg

6

Låt stå något före serving med eventuellt mer smörstekt kål

Ingredienser

 240 g Tonfisk på burk
 500 g Spetskål
 300 g Svamp
 1 st Gul lök
 2 st vitlöksklyftor
 3 dl Grädde
 2 dl Smetana
 150 g Riven cheddar ost
KRYDDOR
 1 tsk Sambal oelek
 2 tsk Paprikapulver
 2 tsk Lökpulver
 1 tsk Salladskrydda
TOPPING
 100 g Riven cheddar ost

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220 gr, hacka löken, vitlöken och svampen fint stek tills den mjuknar ca 5 min i rikligt med olja.

2

Tillsätt sedan hackad spetskål och stek ytterligare 5 min tills den mjuknar och eller har fått en gyllene färg. Häll bort vätskan från tonfisken och låt den rinna medans man steker

3

Tillsätt sedan grädden och smetanan och kryddorna låt små prutta några få min.

4

Tillsätt sedan den avrunna tonfisken tillsammans med den rivna osten 150 g /Riven ost väger 40 gram per dl Låt puttra något OBS EJ FÖR LÄNGE MAX 5-7 min

5

Häll i en ugnsform och toppa med lite Riven ost 100 g /Riven ost väger 40 gram per dl gratinera ca 12-15 min eller tills casserolen har fått fin färg

6

Låt stå något före serving med eventuellt mer smörstekt kål

Tonfisk Casserole
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]