SaveShare

        TIPS

  • Stek brödet direkt före servering 
  • Xantangummi bör inte bytas ut men har man inte det hemma kan man tillsätta samma mängd fiberhusk
  • Det funkar utmärkt att använda matberedare
  • Använd endast färsk spenat 
  • Kan förvaras i kylen i några dagar borde funka att frysa har dock inte testat 
  • Använd en rundfrom eller rund pepparkaksform  och gör små bröd perfekt till förrätt 
  • Serveras med panerad torsk, sallad och chilmajonäs 
Näringsinnehåll

Portioner 5


Mängd per portion
% dagligt värde *
Totalt fett 19g30%
Total kolhydrat 3.2g2%
Protein 8g16%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

 200 g Färsk spenat
 3 msk Kokosmjöl
 3 dl Mandelmjöl
 1 tsk Xantangummi
 1 tsk Bakpulver
 2 tsk Fiberhusk
 ¼ tsk Salt
1

Koka spenaten ca 2-3 min, häll bort vattnet och mixa spenaten slät. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda till en deg som formar en bol. Det funkar utmärkt att göra degen i en matberedare. Degen kommer fortfarande inte kännas helt fast och kan vara lite kladdig.

2

Plasta in degen i plastfolie och placera i kylen i MINST 1 Timme för att den ska sätta sig, det är att föredra att ha den inne längre i kylen.

3

Dela upp degen i antal tortillas du vill göra ca 3-4 stora eller 7-8 mindre stycken

4

Kavla ut degen mellan 2 stycken bakplåtspapper, Lägg bakplåtspappret på den utkavlade degen och Vänd de andra bakplåtspappret så att brödets översida blir undersida då kan du enkelt dra los bakplåtspappret som som sitter fast i brödet. Fastnar degen på bakplåtspappret så betyder det att degen är för tunn på de stället.

5

Värm en stekpanna på hög värme stek brödet i lite olja tills de har fått fin färg. Förvara i handduk och servera omedelbart.

Ingredienser

 200 g Färsk spenat
 3 msk Kokosmjöl
 3 dl Mandelmjöl
 1 tsk Xantangummi
 1 tsk Bakpulver
 2 tsk Fiberhusk
 ¼ tsk Salt

Instruktioner

1

Koka spenaten ca 2-3 min, häll bort vattnet och mixa spenaten slät. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda till en deg som formar en bol. Det funkar utmärkt att göra degen i en matberedare. Degen kommer fortfarande inte kännas helt fast och kan vara lite kladdig.

2

Plasta in degen i plastfolie och placera i kylen i MINST 1 Timme för att den ska sätta sig, det är att föredra att ha den inne längre i kylen.

3

Dela upp degen i antal tortillas du vill göra ca 3-4 stora eller 7-8 mindre stycken

4

Kavla ut degen mellan 2 stycken bakplåtspapper, Lägg bakplåtspappret på den utkavlade degen och Vänd de andra bakplåtspappret så att brödets översida blir undersida då kan du enkelt dra los bakplåtspappret som som sitter fast i brödet. Fastnar degen på bakplåtspappret så betyder det att degen är för tunn på de stället.

5

Värm en stekpanna på hög värme stek brödet i lite olja tills de har fått fin färg. Förvara i handduk och servera omedelbart.

Spenat Tortillas
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]