Hålbarhet: Håller cirka 2-4 veckor i kylskåp
Mängd ca 0,75 l
Kärna ur och tärna upp äpplena i medelstora bitar. Äpplena ska inte skalas eftersom att det sitter mycket näring i skalet.
Koka upp vattnet och ha ner äppelbitarna. Koka i 20-30 minuter utan lock tillsammans med kanelstång. Rör om under tiden du kokar för att minska risken att det bränner fast.
Ta ur kanelstången och mixa till ett slätt mos med hjälp av en mixerstav. Häll upp moset i burk och ställ in i kylen. Gillar du kanel så kan du tillsätt ca 1-2 tsk för ett mer smakrik äppelmos.
Ingredienser
Instruktioner
Kärna ur och tärna upp äpplena i medelstora bitar. Äpplena ska inte skalas eftersom att det sitter mycket näring i skalet.
Koka upp vattnet och ha ner äppelbitarna. Koka i 20-30 minuter utan lock tillsammans med kanelstång. Rör om under tiden du kokar för att minska risken att det bränner fast.
Ta ur kanelstången och mixa till ett slätt mos med hjälp av en mixerstav. Häll upp moset i burk och ställ in i kylen. Gillar du kanel så kan du tillsätt ca 1-2 tsk för ett mer smakrik äppelmos.