Sockerfri äppelmos

Publicerad 2020-08-27
Uppdaterad 2023-05-10
3
Sockerfri äppelmos som smaksätts med kanel passar perfekt att göra nu när äpplena är i säsong. I detta recept ska äpplena inte skalas eftersom att det sitter mycket näring i skalen.
Ingredienser 3
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

3 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Kärna ur och tärna äpplena i medelstora bitar. Äpplena ska inte skalas eftersom mycket näring finns i skalet.

  2. 2

    Koka upp vattnet och tillsätt äppelbitarna. Låt koka i 20-30 minuter utan lock tillsammans med en kanelstång. Rör om emellanåt under kokningen för att minska risken att det bränner fast.

  3. 3

    Ta ut kanelstången och mixa till ett slätt mos med hjälp av en mixerstav. Häll upp moset i en burk och ställ in i kylen. Om du gillar kanel kan du tillsätta cirka 1-2 tsk för ett smakrikare äppelmos.

Kommentarer (1)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Måste vara fel mängd på vattnet. Tog lite mindre vatten än receptet, då jag tyckte det lät mkt, och dessutom större mängd äpplen. Jag fick äppelsoppa.

Maria