SaveShare

Hålbarhet: Håller cirka 2-4 veckor i kylskåp

Mängd ca 0,75 l

 1 kg Svenska Äpplen
 2 dl Vatten
 1 st Kanelstång
1

Kärna ur och tärna upp äpplena i medelstora bitar. Äpplena ska inte skalas eftersom att det sitter mycket näring i skalet.

2

Koka upp vattnet och ha ner äppelbitarna. Koka i 20-30 minuter utan lock tillsammans med kanelstång. Rör om under tiden du kokar för att minska risken att det bränner fast.

3

Ta ur kanelstången och mixa till ett slätt mos med hjälp av en mixerstav. Häll upp moset i burk och ställ in i kylen. Gillar du kanel så kan du tillsätt ca 1-2 tsk för ett mer smakrik äppelmos.

Ingredienser

 1 kg Svenska Äpplen
 2 dl Vatten
 1 st Kanelstång

Instruktioner

1

Kärna ur och tärna upp äpplena i medelstora bitar. Äpplena ska inte skalas eftersom att det sitter mycket näring i skalet.

2

Koka upp vattnet och ha ner äppelbitarna. Koka i 20-30 minuter utan lock tillsammans med kanelstång. Rör om under tiden du kokar för att minska risken att det bränner fast.

3

Ta ur kanelstången och mixa till ett slätt mos med hjälp av en mixerstav. Häll upp moset i burk och ställ in i kylen. Gillar du kanel så kan du tillsätt ca 1-2 tsk för ett mer smakrik äppelmos.

Sockerfri äppelmos
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 3 Average: 5]