Jag använde två sorters sötningsmedel för smakens skull då sukrin gold ger kakan en mer kola ton än vanligt sötningsmedel. Men det funkar såklart att skippa sukrin goldet om du inte har det hemma.
Smaksättning:
- 1 tsk riven ingefära
- 1 tsk kardemumma istället för kanel
- Använd Riven zucchini eller pumpa istället för morötter
- Vaniljpulver 1/2 tsk
- Servera med rårödvaniljsås
Vispa lätt ihop ägget tillsammans med sötningsmedlet tillsätt sedan grädde/mandelmjölk och det smälta smöret blanda i dem torra ingredienserna och tillsätt riven morot och hackade valnötter
Smöra en liten form jag använde en liten glas matlåda bred ut smeten jämt
Micra morotskakan på 900 wat ca 3-3,5 min eller tills färdiggräddad det funkar även att baka kakan i ugnen på 180 grader ca 20-30 min låt svalna inan du toppar med mascaprone krämen eller serverar med valfri sås/tillbehör
Ingredienser
Instruktioner
Vispa lätt ihop ägget tillsammans med sötningsmedlet tillsätt sedan grädde/mandelmjölk och det smälta smöret blanda i dem torra ingredienserna och tillsätt riven morot och hackade valnötter
Smöra en liten form jag använde en liten glas matlåda bred ut smeten jämt
Micra morotskakan på 900 wat ca 3-3,5 min eller tills färdiggräddad det funkar även att baka kakan i ugnen på 180 grader ca 20-30 min låt svalna inan du toppar med mascaprone krämen eller serverar med valfri sås/tillbehör