SaveShare
 4 msk Mandlemjöl
 2 msk Sesamfrön
 1 msk Hela linfrön
 1 msk Solroskärnor
 1 nypa salt
 1 tsk Fiberhusk
 1 tsk Bakpulver
 1 msk Rapsolja /kokosolja
 1 msk Kalt vatten
 1 st Ägg
1

Vispa lätt ihop ägg,vattnet och oljan tillsätt sedan resterande ingredienser till brödet som bildar smörgåstårtans botten.

2

Blanda ihop till en deg låt degen “svälla” ca 2-3 minuter. Dela upp smeten i två ta fram en bit bakplåtspapper som du lägger på 2 st mindre tallrikar. Bred ut smeten till två runda bottnar som är ca 10-12 cm vilket vanligtvis motsvarar en "liten talrik" i storlek du får du den. Botten kommer att blir högre så gör den ej för tjock eller för tunn så följ mina vägledningar så gott som det går.

3

Micra botten/brödet 1 min 30 sekunder eller tills botten ej är degig, ta bort botten från tallriken så att den snabbare svalnar (mindre fukt blir även kvar ). Mikra den andra botten på samma tid

Ingredienser

 4 msk Mandlemjöl
 2 msk Sesamfrön
 1 msk Hela linfrön
 1 msk Solroskärnor
 1 nypa salt
 1 tsk Fiberhusk
 1 tsk Bakpulver
 1 msk Rapsolja /kokosolja
 1 msk Kalt vatten
 1 st Ägg

Instruktioner

1

Vispa lätt ihop ägg,vattnet och oljan tillsätt sedan resterande ingredienser till brödet som bildar smörgåstårtans botten.

2

Blanda ihop till en deg låt degen “svälla” ca 2-3 minuter. Dela upp smeten i två ta fram en bit bakplåtspapper som du lägger på 2 st mindre tallrikar. Bred ut smeten till två runda bottnar som är ca 10-12 cm vilket vanligtvis motsvarar en "liten talrik" i storlek du får du den. Botten kommer att blir högre så gör den ej för tjock eller för tunn så följ mina vägledningar så gott som det går.

3

Micra botten/brödet 1 min 30 sekunder eller tills botten ej är degig, ta bort botten från tallriken så att den snabbare svalnar (mindre fukt blir även kvar ). Mikra den andra botten på samma tid

Smörgåstårta botten
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]