SaveShare
 450 g Stora räckor Eller valfria räkor efter behov
 2 st Vitlöksklyftor Finhackade
 1,50 msk OreganoTorkad
 500 g Tomatsås eller krossade tomater
 3 dl Grädde
 0,75 dl Vitt vin
 2 msk Hackad persilja Fryst eller färsk
 1 msk Soja
 1 st Fiskbuljong tärning
 1,50 tsk Sambal oelek
 1 st Gul lök
 Salt och peppar efter behov
 300 g Saganakiost eller fetaost
 1,50 dl Cream fraiche eller färskost
1

Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.

2

Rör ner tomatsåsen, oregano, persilja vin, grädde, creme fraiche chili,fiskfond och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.

3

Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner Gratinera i ca 15 minuter eller tills osten har fått fin färg

Ingredienser

 450 g Stora räckor Eller valfria räkor efter behov
 2 st Vitlöksklyftor Finhackade
 1,50 msk OreganoTorkad
 500 g Tomatsås eller krossade tomater
 3 dl Grädde
 0,75 dl Vitt vin
 2 msk Hackad persilja Fryst eller färsk
 1 msk Soja
 1 st Fiskbuljong tärning
 1,50 tsk Sambal oelek
 1 st Gul lök
 Salt och peppar efter behov
 300 g Saganakiost eller fetaost
 1,50 dl Cream fraiche eller färskost

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.

2

Rör ner tomatsåsen, oregano, persilja vin, grädde, creme fraiche chili,fiskfond och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.

3

Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner Gratinera i ca 15 minuter eller tills osten har fått fin färg

Shrimp Saganaki
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 3 Average: 4.7]