Sandefjordsås och marulk

Publicerad 2020-08-24
Uppdaterad 2023-05-10
7
Superenkel och härligt krämig sandefjordsås gjord på bland annat grädde, crème fraiche och smör! den kan varieras i det oändliga med olika smaksättningar och serveras till nästan allt. Mest klassiskt är smaksätta den med dill och/eller gräslök och servera den till fisk och skaldjur. I detta recept används fisken marulk.
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

5 Portioner

Sandefjordsås

Fisk

Gör så här

    Fisken

  1. 1

    Sätt ugnen på ungefär 100 grader. Lägg ut lite grovsalt i en stor form eller ugnspanna.

  2. 2

    Placera ut fisken och strö lite grovsalt över den. Använd en digital termometer och stick in den diagonalt i fisken.

  3. 3

    Fisken är färdig när temperaturen visar 46 grader. Den ska ha en innertemperatur på 45–50 grader. Skär upp den i portionsbitar och servera.

  4. Sandefjordsås

  5. 4

    Smält smöret i en kastrull, tillsätt crème fraiche och grädden. Låt det småkoka några minuter på medelhög värme.

  6. 5

    Hacka gräslök och tillsätt den i såsen tillsammans med kaviaren. Smaksätt såsen med salt och peppar. Tänk på att kaviaren kan skära sig och inte bör ligga i såsen för länge före servering.

Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Supergott, det godaste fisk jag har ätit.

5 out of 5 stars

Supergott, det godaste fisk jag har ätit.