SaveShare
Fisk
 1 kg Marulk
 1,50 msk Salt
Sandefjordsås
 2 dl Grädde
 2 dl Crème fraîche
 200 g Smör
 75 g Röd kaviar mix
 2 msk Gräslök Hackad
 Salt och peppar Efter behov
Fisken
1

Sätt ugnen på ca 100 grader.Lägg ut lite grovsalt i en stor form eller ugnspanna.

2

Placera ut fisken. Häll på lite grovsalt ovanpå fisken.
Använd en digital termometer och sätt ner den diagonalt i fisken.

3

Fisken är färdig när temperaturen visar 46 grader.Fisken ska ha en innertemperatur på 45-50 grader. Skär upp den i portionsbitar och servera

Sandefjordsås
4

Smält smöret i en kastrull tillsätt creme fraiche och grädden.
Låt småkoka några minuter på medelhög värme.

5

Hacka gräslök och tillsätt i såsen tillsammans med kaviaren Smaksätt såsen med salt och peppar. Tänk på att kaviaren kan skära sig och inte bör ligga i såsen så lång tid före servering.

Ingredienser

Fisk
 1 kg Marulk
 1,50 msk Salt
Sandefjordsås
 2 dl Grädde
 2 dl Crème fraîche
 200 g Smör
 75 g Röd kaviar mix
 2 msk Gräslök Hackad
 Salt och peppar Efter behov

Instruktioner

Fisken
1

Sätt ugnen på ca 100 grader.Lägg ut lite grovsalt i en stor form eller ugnspanna.

2

Placera ut fisken. Häll på lite grovsalt ovanpå fisken.
Använd en digital termometer och sätt ner den diagonalt i fisken.

3

Fisken är färdig när temperaturen visar 46 grader.Fisken ska ha en innertemperatur på 45-50 grader. Skär upp den i portionsbitar och servera

Sandefjordsås
4

Smält smöret i en kastrull tillsätt creme fraiche och grädden.
Låt småkoka några minuter på medelhög värme.

5

Hacka gräslök och tillsätt i såsen tillsammans med kaviaren Smaksätt såsen med salt och peppar. Tänk på att kaviaren kan skära sig och inte bör ligga i såsen så lång tid före servering.

Sandefjordsås och marulk
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 8 Average: 3.8]