Saftigaste Rabarberrutorna

Publicerad 2021-06-06
Uppdaterad 2023-05-10
2
Saftigaste rabarberrutorna sommarens bästa glutenfria och nyttiga efterrätt som jag lovar att just du kommer att älska! toppa gärna kakan vid servering med rårörd vaniljsås som görs på mindre än 5 min. Vill du minska ner sötningen funkar det utmärkt att göra det, tipset då är att använda lite jordgubbar tillsammans med rabarberna så blir det mer naturligt sött.
Ingredienser 17
Svårighet: Lätt
55 min

Ingredienser

12 Portioner

Botten

Fyllning

Topping

Gör så här

    Botten

  1. 1

    Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa sötningsmedlet och det rumsvarma smöret tills det blir krämigt, tillsätt sedan äggen och grädden. Blanda detta med de torra ingredienserna. Tryck ut smeten jämnt i en välklädd form.

  2. 2

    Hacka rabarberna i mindre bitar, tryck ner rabarberbitarna i degen och toppa gärna med kanel över rabarberbitarna.

  3. Fyllning

  4. 3

    Vispa ihop sötningsmedlet, färskosten och äggulan. Toppa sedan över rabarberna.

  5. Topping

  6. 4

    Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt, eller smält det lätt i mikron. Blanda det sedan tillsammans med resterande ingredienser till ett smul. Toppa och smula över vaniljsåsen. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 35 minuter. Låt sedan svalna i minst 30 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar