SaveShare
Botten
 2 st Ägg
 50 g Smör
 0,75 dl Sötningsmedel
 1 dl Mandelmjölk Osötad eller grädde
 3 dl Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 3 msk Kokosmjöl
 1 tsk Vaniljpulver
 150 g rabarber
Fyllning
 115 g Färkost
 1 st äggula
 2 msk Sötningsmedel
Topping
 2 dl Mandelmjöl
 2 dl Mandelspån
 100 g Smör
 2 tsk Kanel
 3 msk Sötningsmedel
Botten
1

Blanda ihop de torra ingredienserna, Vispa sötningsmedel och det rumsvarma smöret krämigt tillsätt sedan ägg och grädden. Blanda ihop tillsammans med de torra ingredienserna. Tyck ut smeten i en välklädd form jämt.

2

Hacka rabarberna i mindre bitar tryck i rabarberbitarna i degen toppa gärna med kanel över rabarberbitarna.

Fyllning
3

Vispa ihop sötningsmedlet, färskosten och äggulan Toppa sedan över rabarberna

Topping
4

Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt eller smält det lätt i mikron blanda tillsammans med resterande ingredienser till ett smul toppa och smula över "vaniljsåsen" grädda i ugnen på 175 grader ca 35 minuter låt sedan svalna minst i 30 minuter

Ingredienser

Botten
 2 st Ägg
 50 g Smör
 0,75 dl Sötningsmedel
 1 dl Mandelmjölk Osötad eller grädde
 3 dl Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 3 msk Kokosmjöl
 1 tsk Vaniljpulver
 150 g rabarber
Fyllning
 115 g Färkost
 1 st äggula
 2 msk Sötningsmedel
Topping
 2 dl Mandelmjöl
 2 dl Mandelspån
 100 g Smör
 2 tsk Kanel
 3 msk Sötningsmedel

Instruktioner

Botten
1

Blanda ihop de torra ingredienserna, Vispa sötningsmedel och det rumsvarma smöret krämigt tillsätt sedan ägg och grädden. Blanda ihop tillsammans med de torra ingredienserna. Tyck ut smeten i en välklädd form jämt.

2

Hacka rabarberna i mindre bitar tryck i rabarberbitarna i degen toppa gärna med kanel över rabarberbitarna.

Fyllning
3

Vispa ihop sötningsmedlet, färskosten och äggulan Toppa sedan över rabarberna

Topping
4

Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt eller smält det lätt i mikron blanda tillsammans med resterande ingredienser till ett smul toppa och smula över "vaniljsåsen" grädda i ugnen på 175 grader ca 35 minuter låt sedan svalna minst i 30 minuter

Saftigaste Rabarberrutorna
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]