SaveShare
 6 st Ägggulor
 4,50 dl Grädde
 3 msk Sötningsmedel
 0,50 g Saffran
1

Sätt ugnen på 180 gr under över värme

2

Rör ihop äggulor och sötningsmedel krämigt

3

Värm grädden på medelhög värme tillsätt saffran och ställ åt sidan när grädden har kokat upp.

4

Vispa i hälften av grädden i äggsmeten och tillsätt sedan resterande grädde.

5

Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar ca 5-6 st . Ställ formarna i ett vattenbad fyllt med hälften vatten i ugnen tills de blivit fasta i konsistensen, ca 35-40 minuter. När formarna svalnat, ställ dem i kylskåp

Ingredienser

 6 st Ägggulor
 4,50 dl Grädde
 3 msk Sötningsmedel
 0,50 g Saffran

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 gr under över värme

2

Rör ihop äggulor och sötningsmedel krämigt

3

Värm grädden på medelhög värme tillsätt saffran och ställ åt sidan när grädden har kokat upp.

4

Vispa i hälften av grädden i äggsmeten och tillsätt sedan resterande grädde.

5

Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar ca 5-6 st . Ställ formarna i ett vattenbad fyllt med hälften vatten i ugnen tills de blivit fasta i konsistensen, ca 35-40 minuter. När formarna svalnat, ställ dem i kylskåp

Saffrans crème brûlée
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 1 Average: 5]