SaveShare
 20 g Smör
 2,50 dl Grädde
 2 msk Sötningsmedel
 4 dl Kokosflingor
 0,50 g Saffran
Chokladöverdrag
 80 g Mörk choklad hög kakaohalt (>80%)
1

Värm en tjockbottnad kastrull på medelhög värme , smält smöret tillsammans med sötning och grädden blanda ingredienserna väl.

2

Låt koka upp och koka ca 5-10 minuter. Koka på medelvärme så det bubblar ordentligt. Rör om lite då och då grädden ska tjockna och är färdig när den har reducerat något. Tillsätt saffran och blanda väl

5 Minutes 10Minutes

3

Tillsätt kokosflingorna. Rör om så det blir väl blandat. låt kokosen svalna något

4

Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper . Ställ kylskåpskallt eller kallare och låt stelna.I frysen tar det ca 30 minuter. I kylskåp tar det ca 2 timmar.

5

Smält chokladen i ett vattenbad rör tills den smält helt. Häll chokladen över bounty botten och låt stelna,skär i valfri storlek på bitar.

Ingredienser

 20 g Smör
 2,50 dl Grädde
 2 msk Sötningsmedel
 4 dl Kokosflingor
 0,50 g Saffran
Chokladöverdrag
 80 g Mörk choklad hög kakaohalt (>80%)

Instruktioner

1

Värm en tjockbottnad kastrull på medelhög värme , smält smöret tillsammans med sötning och grädden blanda ingredienserna väl.

2

Låt koka upp och koka ca 5-10 minuter. Koka på medelvärme så det bubblar ordentligt. Rör om lite då och då grädden ska tjockna och är färdig när den har reducerat något. Tillsätt saffran och blanda väl

5 Minutes 10Minutes

3

Tillsätt kokosflingorna. Rör om så det blir väl blandat. låt kokosen svalna något

4

Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper . Ställ kylskåpskallt eller kallare och låt stelna.I frysen tar det ca 30 minuter. I kylskåp tar det ca 2 timmar.

5

Smält chokladen i ett vattenbad rör tills den smält helt. Häll chokladen över bounty botten och låt stelna,skär i valfri storlek på bitar.

Saffrans Bountys
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 3 Average: 5]