Följ gärna min instagram @lagatochklart för mer inspiration  och tips 
SaveShare
Rabarberkaka
 3 st Ägg
 0,50 dl Sötningsmedel
 150 g Smör
 2 tsk Fiberhusk
 4,50 dl Mandelmjöl
 2 tsk Bakpluver
 1 tsk Xantgummi
 2 tsk Kardemumma
 170 g Rabarber
toscatäcke
 75 g Smör
 0,80 dl Sötnigsukrin gold
 1 msk Grädde
 100 g Mandelspån
Rabarberkaka
1

Smält smöret i en kastrull på medelvärme, yta bort kastrullen från värmen . Vispa ägg och sötningsmedel poröst med elvisp några minuter .

2

Tillsätt smöret i äggsmeten och Vänd ner dom torra ingredienserna, häll smeten i en bakplåtsklädd springform ca 24 cm

3

Skär rabarberna medelstora i bitar och vänd dom tillsammans med valfri mängd kardemumma. Tryck ner bitarna i smeten.

4

Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 gr cirka 35-40 min

Toscaglasyr
5

Smält smöret i en kastrull , rör i de resterande ingredienser och låt smeten koka upp på svag värme

6

Höj ugnsvärmen till 200° när kakan tagits ur ugnen. Fördela toscaglasyren över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare ca 10 min.

Ingredienser

Rabarberkaka
 3 st Ägg
 0,50 dl Sötningsmedel
 150 g Smör
 2 tsk Fiberhusk
 4,50 dl Mandelmjöl
 2 tsk Bakpluver
 1 tsk Xantgummi
 2 tsk Kardemumma
 170 g Rabarber
toscatäcke
 75 g Smör
 0,80 dl Sötnigsukrin gold
 1 msk Grädde
 100 g Mandelspån

Instruktioner

Rabarberkaka
1

Smält smöret i en kastrull på medelvärme, yta bort kastrullen från värmen . Vispa ägg och sötningsmedel poröst med elvisp några minuter .

2

Tillsätt smöret i äggsmeten och Vänd ner dom torra ingredienserna, häll smeten i en bakplåtsklädd springform ca 24 cm

3

Skär rabarberna medelstora i bitar och vänd dom tillsammans med valfri mängd kardemumma. Tryck ner bitarna i smeten.

4

Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 gr cirka 35-40 min

Toscaglasyr
5

Smält smöret i en kastrull , rör i de resterande ingredienser och låt smeten koka upp på svag värme

6

Höj ugnsvärmen till 200° när kakan tagits ur ugnen. Fördela toscaglasyren över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare ca 10 min.

Rabarberkaka med toscatäcke
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 1 Average: 5]