Rabarberkaka med kokostäcke

Publicerad 2020-06-22
Uppdaterad 2023-05-10
1
Saftig glutenfri och lchf vänlig rabarberkaka toppad med krispigt kokostäcke. Kakan är smaksatt med kanel och kardemumma. Njut den nybakad med lite lättvispad grädde till eftermiddagsfikat!
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Portioner

Kokostäcke

Gör så här

  1. 1

    Ställ in ugnen på 180 grader.

  2. 2

    Vispa ägg och sötning poröst; det tar några minuter. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten.

  3. 3

    Skär rabarberna i medelstora skivor, cirka 0,5-1 cm breda. Vänd ner en tredjedel av rabarbern i smeten. Häll sedan smeten i en bakplåtsklädd form. Jag använde en brödform, men det fungerar även bra att använda en springform.

  4. 4

    Strö över resterande rabarber och tryck försiktigt ner i smeten. Toppa med valfri mängd kanel, cirka 1-2 teskedar.

  5. 5

    Blanda alla ingredienser till kokostäcket i en bunke. Blanda väl tills det har blivit smuligt. Toppa kakan med kokostäcket som du smular med händerna.

  6. 6

    Grädda kakan i cirka 30-35 minuter eller tills den har fått den konsistens du önskar. Jag gillar när kakan är lite kladdig och saftig i mitten. Servera kakan som den är eller med lite vispad grädde.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar