Rabarberkaka med kokostäcke

Publicerad 2020-06-22
Uppdaterad 2023-05-10
1
Saftig glutenfri och lchf vänlig rabarberkaka toppad med krispigt kokostäcke. Kakan är smaksatt med kanel och kardemumma. Njut den nybakad med lite lättvispad grädde till eftermiddagsfikat!
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Portioner

Kokostäcke

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 gr

  2. 2

    Vispa ägg och sötning poröst det tar några minuter. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner i äggsmeten. Tillsätt dom torra ingredienserna i äggsmeten.

  3. 3

    Skär rabarberna i medelstora i skivor ca 0,5-1 cm breda.vänd ner 1/3 av rabarbern i smeten . Häll sedan smeten i en bakplåtsklädd form. Jag använde en brödform men funkar även bra att använda en springform

  4. 4

    Strö resterande rabarber över och tryck ner lätt i smeten toppa med valfri mängd kanel ca 1-2 tsk

  5. 5

    Blanda alla ingredienserna till kokostäcket i en bunke. Blanda väl tills det har blivit ett smul. toppa kakan med kokstäcket som du smular med händerna

  6. 6

    Grädda kakan i ca 30-35 minuter eller tills kakan har fått den konstens du önskar. Jag gillar när kakan är lite kladdig och saftig i mitten. servera kakan som den är eller med lite vispad grädde

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar