Rabarberkaka med kokostäcke
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 gr
-
2
Vispa ägg och sötning poröst det tar några minuter. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner i äggsmeten. Tillsätt dom torra ingredienserna i äggsmeten.
-
3
Skär rabarberna i medelstora i skivor ca 0,5-1 cm breda.vänd ner 1/3 av rabarbern i smeten . Häll sedan smeten i en bakplåtsklädd form. Jag använde en brödform men funkar även bra att använda en springform
-
4
Strö resterande rabarber över och tryck ner lätt i smeten toppa med valfri mängd kanel ca 1-2 tsk
-
5
Blanda alla ingredienserna till kokostäcket i en bunke. Blanda väl tills det har blivit ett smul. toppa kakan med kokstäcket som du smular med händerna
-
6
Grädda kakan i ca 30-35 minuter eller tills kakan har fått den konstens du önskar. Jag gillar när kakan är lite kladdig och saftig i mitten. servera kakan som den är eller med lite vispad grädde